Wanneer katten krabben: oorzaken van jeuk in de oren

By | januari 26, 2015

Wanneer katten krabben: oorzaken van jeuk in de oren

De oren zijn de belangrijkste zintuigen van katten . Als uw kat vriend onnatuurlijk veelvuldig krabben aan de oren, moet u controleren waar de jeuk komt. Het zou te wijten in overweging: het kan een ontsteking of te veel oorsmeer zijn. Maar parasieten zoals oormijt kan hevige jeuk veroorzaken.

Katze kratzt sich am Ohr - Was ist die Ursache? Bild: Shutterstock / Ermolaev Alexander

De krassen op de oren normaal bij katten. Voelde haar poes maar toegenomen jeuk oren, het gedrag neemt onnatuurlijke vormen – in het ergste geval uw kat krabt bloedige, uiterlijk, moet u onmiddellijk contact op met een dierenarts. Maar er zijn nog eerder aanwijzingen die u kunnen helpen om te beseffen dat er iets mis is. Jeuk van de oren bij katten blijkt ook uit het feit dat zij schudden hun hoofd vaak te ontdoen van een waargenomen vreemd lichaam. Ook constante vouwen in de oren, moet u herkennen als een symptoom van onaangename jeuk.

Jeuk van de oren bij katten: Diverse oorzaken

Een aanvankelijk relatief onschuldig oorzaak jeuk oren in de katten kunnen veel oorsmeer overdreven zijn. Een blik op de luistervink uw bureau Tijgers onthult het probleem: Je ziet een vette, vaak donkere voering. Dus dit zal geen ontsteking leiden, moet u overleggen met uw kat een dierenarts die de kat oor reinigt grondig. Zij kunnen ook het uitvoeren van de behandeling zelf. Echter, je moet per se willen zien de dierenarts dit hoe het werkt en de juiste tools om de kat oren schoon te informeren.

Ruikt het al uit het oor onaangenaam, het is waarschijnlijk al eens aan ontsteking. Een dierenarts zo spoedig mogelijk een professionele oor reiniging teneinde een slechtere ziekte. Hij is waarschijnlijk het dier ook voorschrijven oordruppels.

De jeuk wordt veroorzaakt door oormijt: Waarschuwing Verslavend!

Bijzonder ernstige jeuk van de oren bij katten kunnen door oormijt veroorzaken. De parasieten zijn verantwoordelijk voor ontsteking in het oor in ongeveer de helft van de gevallen. Beïnvloed Samtpfoten voelt de jeuk vaak zo onaangenaam die niet alleen draaien op de oren krabben, maar ook volledig ongecoördineerd in cirkels. Dag vrijkomen daarvan worden vaker dan Stubentiger beïnvloed. De reden: De parasieten zijn gemakkelijk overdraagbaar van het ene dier naar het andere. Maar dat niet alleen: de mensen, de oormijt bij katten kan overbrengen. Herken je in de oren, een zwarte en kruimelig secretie, kan dit een duidelijk teken van oormijt zijn.

Vind een dierenarts zo spoedig mogelijk met het oog op haar kat te bevrijden aan de ene kant van de parasiet en de vervelende jeuk oren. Anderzijds, verlaagt de snelle behandeling van het risico dat de parasieten maar familieleden worden overgebracht naar andere delen van het lichaam, of andere dieren. Bovendien, zo vermindert de kans dat uw kat vriend infecteert binnenkort nog een keer.