Wanneer katten hebben mijten: Behandeling

By | Styczeń 26, 2015

Wanneer katten hebben mijten: Behandeling

Als u vermoedt dat mijten in uw kat, moet u een dierenarts voor een behandeling te raadplegen. Na de diagnose, zij een methode van de behandeling die het beste past bij uw kat. Thuis, kun je veel doen.

 

Die Behandlung bei Milben übernimmt normalerweise der Tierarzt – Bild: Shutterstock / Hasloo Group Production Studio

Mijten kunnen worden gedetecteerd onder andere de krabben vaak besmet met hen katten en veranderingen in huid en haar optreden: Laks laag, ontstoken en pijnlijke plekken en vooral frequent krabben bij de oren kan aangeven dat uw kat mijten.

Met mijten argwaan bij de dierenarts

Ten eerste is de dierenarts een nauwkeurige diagnose, want als de – vaak zeer gelijkaardige symptomen – op mijten, vlooien of andere parasieten zijn te wijten, hij is het beste te onderscheiden. Afhankelijk van de intensiteit van besmetting zijn uw huisdier en alle andere Fellnasen die in uw huishouden, behandeld met een geneesmiddel dat gewoonlijk extern wordt toegepast wonen.

Voorbeelden zijn spot-on middelen, shampoos en poeder voor katten. Voor de keuze van de middelen leeftijd, gezondheid en gewicht van uw huisdier een rol spelen.

Verdere behandeling en preventie van herbesmetting

Worden ontstoken door krassen of opgelopen zweren dat behandelt dierenarts deze voor uw huisdier om comfortabel in de waarste zin van het woord al snel terug in zijn huid te voelen. Een spray-omgeving wordt soms gegeven aan huis, dus daar heb je de vers gereinigd materiaal te behandelen en kan helpen beschermen tegen een nieuwe besmetting.

In het algemeen is voor een mijt besmetting tot strengere maatregelen om succesvol herbesmetting te voorkomen. Tot slot, elke parasitaire besmetting is een last voor uw huiskat.