Waarom overgewicht is ongezond voor katten

By | Styczeń 26, 2015

Waarom overgewicht is ongezond voor katten

Obesitas bij katten is een ernstig probleem, want helaas woont te mollige poes blijvend gevaarlijk. Gevolgen, gewrichtsschade en een kortere levensverwachting zijn niet ongewoon.

Jagen, klettern, springen: Für Katzen mit Übergewicht nur noch halb so leicht – Bild: Shutterstock / aniad

Voordat het door overgewicht leidt tot verdere schade aan de gezondheid, een niet geheel onbelangrijk punt is de gemoedstoestand van de kat. Dit kan in feite aanzienlijk worden beïnvloed door teveel spek op de ribben, en dus een beperking van de kwaliteit van leven van het dier vormen.

Overgewicht: Voor katten psychische nood

Katten zijn geboren avonturier. Het verlangen om te jagen, te klimmen en te verbergen krijgt in het bloed. Slechts een of twee kilo te veel mogelijkheid om het anders slanke en verfijnde dieren te nemen, aanzienlijk te creëren en ervoor te zorgen dat ze niet hun instinct kunnen vervullen.

Dit leidt tot frustratie, lethargie en malaise. De kat heeft hun ideale gewicht na een succesvol dieet weer, observeren vele katteneigenaren daarom niet zonder reden, een significante toename van de vreugde van het leven: Plotseling haar poes weer vrolijk!

Gezondheidsrisico’s voor katten met overgewicht

Samtpfoten die permanent last hebben van overgewicht, maar ook te belasten haar lichaam en skelet. Een van de meest voorkomende complicaties omvatten diabetes , hartziekte, leverschade, nierfalen , schade aan gewrichten of ruggenwervel.

Zelfs ademhalingsproblemen en metabole ziekten die de huid en de vacht van de kat van invloed zijn, zijn niet ongewoon. Problemen met de bloedsomloop wordt bevorderd door het gebrek aan mobiliteit. Dit zijn belangrijke redenen om zijn overgewicht kat zeer serieus nemen!

Men moet altijd onthouden dat zelfs een kilogram, die zit in een kat die eerder heeft gewogen misschien vijf kilogram op de heupen, een gewichtstoename van 20 procent van alle rekeningen – geen wonder dat het stoort haar enorm.