Waarom de vaccinatie bij katten baby’s zo belangrijk is

By | Styczeń 26, 2015

Waarom de vaccinatie bij katten baby’s zo belangrijk is

Het immuunsysteem van jonge kitten is nog niet volledig vastgesteld. Daarom is de vaccinatie van katten bijzonder belangrijk. Dus de kleine balletjes van bont van het begin kan leiden tot een gezond leven, moet je voldoen aan de belangrijkste vaccinaties.

Warum der Impfschutz bei Katzenbabys so wichtig ist – Foto: Shutterstock / Ilike

Vaccinatie als een belangrijke bescherming als puppies

In de eerste weken na de geboorte van vaccinatie bij kittens door de antistoffen van de moeder kat is gegarandeerd. De kittens nemen ze de melk van hun moeder, en worden in eerste instantie beschermd. Echter, dit type immunisatie tijd afneemt. De antilichamen van de melk van de moeder zijn minder en zijn niet meer voldoende voor een volledige bescherming tegen. Maar aangezien alleen compliceren deze maternale antistoffen die een immunisatie door vaccinatie moeten katjes vaker voor in een rij eerste gevaccineerd. Op deze manier bereikt men een zogenaamde stimuleren – dwz versterking – de vaccinatie tot de antistoffen uit de moedermelk zijn volledig verdwenen.

Vaccinatie bij kittens: Het heeft jouw kitten

In principe zijn er twee vaccins die verplicht zijn voor alle kittens – of uit hen gezellig huis kat of actieve outdoor katten zijn. Voordat niesziekte en kattenziekte u in ieder geval moeten beschermen je kleine bal van garen. Beide ziekten kunnen worden overgedragen, zonder contact met andere soortgenoten. Je zou zelfs kunnen dragen de ziekteverwekker onbedoeld op de schoenen in uw huis. Hier vaccinatie puppies bijzonder belang. De eerste prik krijgt uw kitten op de leeftijd van acht weken. Een booster krijgt vier weken later. Van toen af ​​aan een jaarlijkse herhaling van deze vaccins is genoeg om je kleintje van de ergste houden. In sommige gevallen dient slechts om de twee jaar worden gevaccineerd. Hiervoor moet u echter een titer bepaling uitgevoerd door een dierenarts om ervoor te zorgen dat immunisatie voortduurt hebben.