Voorkomen tandsteen bij katten: Tips

By | Styczeń 26, 2015

Voorkomen tandsteen bij katten: Tips

Praktische tips om te voorkomen dat tandsteen bij katten kan worden beperkt. Daarom is het allerbelangrijkste is regelmatige controle van de tandheelkundige apparatuur.

Zahnstein bei Katzen vorbeugen: Nur wenige Stubentiger lassen sich vom Zähneputzen begeistern — Bild: Shutterstock / Nadinelle

Als tandplak niet wordt behandeld, kan het zich ontwikkelen tot parodontitis, die ernstige gevolgen voor de gezondheid van uw kat kan hebben. Des te beter als zou kunnen voorkomen tandsteen bij katten zou doen. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Zoals vaak worden gereinigd met een speciale tandenborstel voor honden tanden, katten reageren op dit soort mondhygiëne meestal erg gevoelig: zij gedragen zich agressief en trekken.

Voorkomen tandsteen bij katten: Mondhygiëne

Tip: Probeer het toch! Wees zeer voorzichtig, echter, en wennen uw kat gevoelig voor mondhygiëne. De acclimatisatie moet duren enkele dagen en met uw dierenarts worden besproken. Ga met uw favoriete aanvankelijk alleen zachtjes met je vingers op de lippen, de volgende dag dan zachtjes over het tandvlees en tanden. Loven ze wanneer ze geen bezwaar maakt tegen de behandeling. Dan krijgen ze gebruikt om de kat tandpasta voor een speciale kat tandenborstel wordt gebruikt.

Belangrijke Tip: Als uw viervoeter best doen weerstaan ​​tandenpoetsen, je mondhygiëne afzien. Vooral oudere katten kunnen niet aan wennen, en onder dwang, hoewel je misschien in staat zijn om tandsteen bij katten te voorkomen – voor uw huisdier, maar kan binnenkort sla je weg beledigd.

Voeding Tip: Droog voer tegen tandplaque

Katten die droogvoer voorkeur, hebben de neiging om minder last hebben van tandsteen als zodanig, het eten alleen natvoer. Het dieet van droog voedsel kan heel handig zijn als je wilt tandsteen bij katten te voorkomen. Tip: U moet katten voeding niet volledig veranderen. Voeden in plaats daarvan, speciaal droogvoer, dat is zo gevormd dat het laat los van de plaquette tijdens het kauwen. Als alternatief zijn ook speciale Sticks. Experimenteer met verschillende producten om te zien welke het beste van die uw kat vriend smaakt.

Belangrijkste business: Maul controle

Tip: Ongeacht of u wilt voorkomen worden door borstelen of droogvoer tandsteen bij katten, moet een regelmatige mond controle nooit falen. Controleer als u symptomen van tandsteen bij katten kan, en kijk waar nodig met uw dierenarts om schone tanden professioneel hebben. Deze omvatten duidelijke geelachtig tot bruinachtige verkleuring, mond geur en ontstoken tandvlees.