Voorkomen tandsteen bij honden

By | Styczeń 27, 2015

Voorkomen tandsteen bij honden

Tandsteen bij honden kan vele oorzaken hebben – hij is ongemakkelijk, maar in elk geval. Hoe kun je de opbouw op de tanden van uw hond te voorkomen, klik hier.

Spezielle Kauknochen können helfen, Zahnstein beim Hund vorzubeugen – Bild: Shutterstock / Jaromir Chalabala

Tandsteen bij honden zich uit ruwe afzettingen op het tandoppervlak tussen de tanden of het tandvlees. Dit groen-grijs tot bruine aanslag ook leiden tot een vuile mond geur in veel honden. Tandsteen te voorkomen, is een grondige tandverzorging is heel belangrijk.

Grondige reiniging is de Alpha en Omega

Wie is bang dat zijn hond problemen met tartaar zou kunnen hebben – kleinere rassen met een korte snuit neigen bijvoorbeeld aan – moet altijd aandacht aan te besteden, om zijn viervoeters mogelijk om regelmatige gebitsreiniging onderwerpen. Het beste is om hem elke dag borstel tanden. Belangrijke speciale apparatuur, bestaande uit een geschikte hond tandenborstel en tandpasta voor een speciale viervoeters. Tot de tanden tegen afzettingen je kunt beter te beschermen na het reinigen tandheelkundige wax.

Tandsteen preventie: Tips voor de hond

Als u tandsteen bij honden willen voorkomen, maar je moet ook aandacht besteden als het gaat om voeding op een paar dingen. Te veel suiker is bijvoorbeeld niet alleen ongezond voor uw huisdier bevordert ook de groei van bacteriële plaque, tandsteen die kan leiden. Geef uw hond in plaats daarvan, maar van tijd tot tijd een speciale kauwen bot met tandheelkundige zorg effect. Dit lost met zijn speciale textuur bekledingen.

Een goede tip is, maar in ieder geval, om het te laten controleren door uw favoriete dierenarts als u zich zorgen. Hij kan u tips over hoe om tandsteen bij honden individueel. Voorkomen geven voeding tips die specifiek zijn toegesneden op de tanden en de behoeften van uw hond, kan ook helpen.