Voedselallergie bij katten: Wat te doen?

By | Styczeń 26, 2015

Voedselallergie bij katten: Wat te doen?

Zelfs de Lieblingsfresschen kan een voedselallergie bij katten ‚s nachts veroorzaken. Het is moeilijk te voorspellen en gebeurt meestal zeer plotseling. Hoewel dergelijke voedselintoleranties niet kan worden genezen, maar je kat kan nog eten zonder ongemak, als je een aantal belangrijke dingen te volgen.

Futterallergie bei Katzen: Was ist zu tun? – Foto: Shutterstock / Laborant

Tekenen van voedselallergie bij katten

De symptomen van een voedselallergie kan zich op twee manieren: in het maagdarmkanaal of door de huid. Sommige fluwelen poten overgeven of diarree hebben nadat ze iets voor hen onverenigbaar hebben gegeten. Andere katten krijgen jeukende huiduitslag en krassen voortdurend. Zelfs astma kan een teken zijn van een voedselallergie bij katten zijn. Al deze verschijnselen zijn deels direct, in sommige gevallen, enkele dagen na de voeding op, waardoor de allergie moeilijk toewijzen. Het kan ook voedsel dat uw kat heeft gegeten jarenlang zonder enige problemen zijn. Dergelijke allergieën in principe stijgen uit het niets. Ze zijn ook erfelijk. Goede kans dat een voorgevoel je dus als je weet dat de ouders van uw kitten.

Behandeling van voedselintoleranties

Eerst moet je om erachter te komen wat uw favoriet is allergisch. Het is het beste om te kijken naar een dierenarts die kan helpen. Hij zal eerst voorschrijven een hypoallergeen voedsel dat u uw kat te geven totdat alle tekenen van een allergie zijn verdwenen – dit kan tot tien weken. In hypoallergeen voedsel allergie-stemmende stoffen volledig vernietigd, zodat uw kat vriend niet reageren. Zijn alle klachten na en gevoed volgens bepaalde bronnen van eiwit. Strikt aan de eisen van deze dierenarts. Haal uw kat allergie symptomen weer, heb je waarschijnlijk vond de boosdoener. Van nu af aan uw kat de stof waaraan ze allergisch zijn, een leven te vermijden. Om deze reden zijn er nu vele speciale voedselintoleranties.