Vlooien bij katten: de oorzaken

By | Styczeń 26, 2015

Vlooien bij katten: de oorzaken

Zodra ze er zijn, is haast opgeroepen: vlooien bij katten kan een echte overlast voor mens en dier zijn. De oorzaken kunnen contact met besmette dieren vrienden of afdwalen in de struiken zijn.

Ursachen für Flöhe bei Katzen lassen sich vor allem im Freien finden – Bild: Shutterstock / Ilike

Omdat hun vacht is warm en gezellig, Stubentiger zijn de perfecte gastheren. Daarom vlooien zijn niet ongewoon bij katten. De kleine parasieten bijt stevig en snel vermenigvuldigen. De oorzaken kunnen nauwelijks voorkomen eigenaren – na alles, hoeft u niet wilt dat uw favoriet om de vrije ruimte te nemen. Een mogelijke oplossing, kat vlooien te bestrijden, is een vlooienband.

Vlooien bij katten: Kleine bloedzuiger

Vlooien zijn kleine insecten en nauwelijks zichtbaar voor het blote oog. De beste voorwaarden voor hen zijn warmte en vocht – en dat is de reden waarom vlooien nestelen in katten en honden zozeer een onder de huid. Deed de kleine parasieten eenmaal gevonden een host, maak dan een snee aan de kaak in de huid en zuigen bloed. Sommige vlooien komen tot vijftien maal hun werkelijke lichaamsgewicht.

Het probleem: Bevruchte vrouwelijke vlooien leggen eieren op en na een paar dagen al minuscule larven uitkomen nieuw – ze voeden zich met dode huidcellen en blijven reproduceren. Ctenocephalides felis of ‚kattenvlo „, is de meest voorkomende vorm van vlooien op katten.

Oorzaken van vlooienbesmetting

Katten zijn in principe eenlingen, vrijlating gevangenen maar net als verdwaalde en hebben herhaaldelijk contact met andere dieren. De meest voorkomende oorzaken van besmetting met vlooien bij katten onder meer de overdracht van parasieten door het gebruik van andere katten – of zelfs honden. Springen tot een meter de kleine bloedzuigers van de ene host naar de andere.

Andere oorzaken kunnen de indirecte overdracht via besmette voorwerpen, zoals tapijten, kleren van mensen en een gedeelde kattenmand of krabpaal zijn. Vlooien bij katten ook zijn veel voorkomende bij dieren in het wild zijn veel reizen – de parasieten zitten bijvoorbeeld in struiken in de tuin of op het veld.

Hoe kun je vlooien bij katten voorkomen?

Vlooien zijn vooral actief in de lente tot de herfst – dan leggen ze tot tienduizend eieren. Om vlooien bij katten gedurende deze tijd voorkomen is niet eenvoudig, aangezien de oorzaken en overdrachtswegen kan niet echt worden afgeremd. Blijven vaak onopgemerkt vlooien bij katten. Intense jeuk kan een teken zijn van een besmetting zijn. Een manier om vlooien te voorkomen is een vlooienband. Maar dit is niet altijd handig voor uw favoriet. De beste manier om de vacht van uw Prowler regelmatig te controleren met een vlooien kam. Waarschuwing: vlooien, die een Stubentiger huis brengt een probleem voor de mens.