Vlooien bij honden: Hoe de parasiet geleden te voorkomen

By | Styczeń 27, 2015

Vlooien bij honden: Hoe de parasiet geleden te voorkomen

Vlooien bij honden zijn een last voor dieren en mensen en kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen in de viervoeters. Ontdek hoe je een vlooienbesmetting te voorkomen.Flöhe beim Hund: So beugen Sie den Parasiten vor — Bild: Shutterstock / Ilya D. Gridnev

Als een hond vlooien heeft, moet je niet lichtvaardig deze nemen. Een uitgesproken jeuk is slechts een van de vele symptomen . Geïrriteerde huid, haaruitval en zelfs flauwvallen zijn vaak meer afleveringen op een parasitaire besmetting. Met vlooien is dan ook niet te spotten. Maar wat kunt u doen om de vervelende insecten te voorkomen?

Vlooien bij honden: De juiste actie

De maatregelen ter voorkoming vlooien bij honden, zijn afhankelijk van de „vlo-risico”, de hond blootgesteld. Bij dieren met een laag risico, is het voldoende in de meeste gevallen, ook om te kijken naar de traditionele verzorging voor vlooien en een vlooienkam gebruiken. Zo kan een mogelijke besmetting worden in de kiem gesmoord. Dit zijn enkele honden die niet vaak hebben lopen rond in het wild en slechts zeer weinig contact met andere dieren.

Regelmatig gebruik van vlooienbanden

Bij honden, het buitenleven hebben meer kans om te gaan en lopen rond hier en daar met andere dieren, een anti-vlooien voorbereiding is nuttig, bijvoorbeeld in de vorm van een vlooienband. Zelfs producten die u afzetten op regelmatige basis om de huid op de nek van de hond, bieden een goede bescherming tegen vlooien. U ontvangt deze fondsen ontvangen naar de dierenarts of in de apotheek. Het is ook belangrijk om periodiek grondig de slaapkamer en ligplaatsen van de viervoeter te reinigen.

Risico Honden: Flea Spray gevoel voor het milieu

Als de hond leeft in een afgesloten ruimte met andere dieren, zoals in een bijzonder diervriendelijke huishouden voedingsbodem of thuis, een permanente controle of preventie raden. In aanvulling op de dagelijkse reiniging van de slaapkamers en ligplaatsen moeten ook diverse anti-vlooien middelen worden gebruikt – waaronder niet alleen een vlooienband, maar ook een vlo spray voor het milieu bij elk klein vermoeden.