Vlooien behandeling voor katten: Heeft men naar de dierenarts?

By | januari 26, 2015

Vlooien behandeling voor katten: Heeft men naar de dierenarts?

De kleine parasieten kunnen leven tot een hel huiskat en de mens te maken: Voor een effectieve vlooien behandeling voor katten, moet u altijd een dierenarts te raadplegen.

Flohbehandlung bei Katzen: Ein Tierarzt kann helfen — Bild: Shutterstock / Foonia

Ze komen plotseling en schijnbaar overal: Zijn kat vlooien eenmaal in het huis, dan moet u met uw kat snel mogelijk naar de dierenarts om een bezoek te brengen.

Belangrijk voor een vlooien behandeling voor katten is ook: Alle voorgeschreven remedies zijn nutteloos als je niet het huis van vlooien vrij te geven.

Uitgebreide vlooien behandeling voor katten

Een effectieve vlooien behandeling voor katten vereist altijd een bezoek aan de dierenarts. Enerzijds proberen om de symptomen van de kamer tijgers verlichten, en anderzijds, om de verspreiding van de kleine parasieten te voorkomen.

Daartoe schrijft hij bepaalde stoffen die vlooien en hun larven bij katten kunnen doden. Het is verkrijgbaar als spray, poeder, shampoo of spot-on producten.

Na vier weken moet de vlooien behandeling herhaald worden bij katten – dan glijdt onder bepaalde omstandigheden de nieuwe generatie.

Ook ontsteking op de huid van je favoriete kan de dierenarts te behandelen. Ze ontstaan ​​wanneer de kat krassen te vaak vanwege de vlooien.

Voorkom verdere risico’s door vlooien

Sommige van de hond, als lijdend aan een vlo speeksel allergie – als het bestaat, overweegt ook het dier expert. Een voorzichtige dierenarts zal altijd raden aan om besmettingen door vlooien, de kat uit voorzorg met een ontwormen te behandelen. Omdat vlooien zijn de meest voorkomende dragers van lintwormen.

Dus ga voor een grondige vlooien behandeling voor katten altijd eerst naar de dierenarts. De deskundige op het kleine parasieten veel efficiënter dan zelf kan nemen.

Na de dierenarts: Clean appartement

Nog een tip: Natuurlijk, de vlooien niet gewoon zitten op uw favoriet. U kunt overal verstoppen. Vooral als de kleine insecten tapijten, meubelstoffen en stoffen.

Een succesvolle vlooien behandeling voor katten altijd ook gehoord dat u het reinigen van de getroffen gebieden van uw huis dramatisch. Ook hier kunt u passende middelen raden de dierenarts.