Verwijderen van teken bij katten: Tips

By | Styczeń 26, 2015

Verwijderen van teken bij katten: Tips

Als u wilt om teken bij katten te verwijderen moet dus zo snel mogelijk naar zijn viervoetige vrienden te beschermen tegen ziekten zoals de ziekte van Lyme of anaplasmose doen. Wat moet u overwegen wanneer behandeld met een pincet, je ze vertelt te doen.

Zecken bei Katzen entfernen: Im Zweifel hilft der Tierarzt — Bild: Shutterstock / SMA Studio

Bovenal outdoor katten lopen het risico op tekenbeten en de mogelijke besmettelijke ziekte van Lyme ziekte en anaplasmosis. Daarom is het Federaal Veterinair Association (BTK) beveelt in een persbericht, uw huisdier na elke speling op parasieten te onderzoeken. Als de teek nog niet gebeten is, kunt u gewoon weggooien van de parasiet. Met een hap, moet u de teken op katten te verwijderen. Dat moet zo snel mogelijk en met de juiste tools te gebeuren.

Gebruik een pincet om teken bij katten te verwijderen

Onderzoek uw kat vriend als praktisch mogelijk na elke vrije ruimte voor mogelijke parasieten. Belangrijke tip: Ontdek een tekenbeet, moet u altijd een pincet en niet nagels, als je wilt om teken bij katten te verwijderen.

„Pak de teek met een pincet of tang tussen teken en vink de huid en trek het voorzichtig maar vastberaden, zo recht mogelijk uit” BTK president beveelt Prof. Dr. Theo vacht. Dit werkt het beste als u toegang tot de spinachtige zo dicht mogelijk bij het lichaam van uw kat vriend met de pincet.

Tips voor het verwijderen van parasieten

Als u teken bij katten te verwijderen, moet je nooit knijp de parasiet. Anders bestaat het risico dat je zal ‚pomp’ die besmet zijn met speeksel ziekteverwekkers teek in de wond. Gebruik ook geen lijm of nagellak moet branden om teken bij katten te verwijderen. Omdat je druppelen weg iets op de parasiet, kan dit zijn maaginhoud geleegd in de wond en infecteren uw kat vriend.

Nog een tip: Wees grondig, zodat er niets overblijft van de teek in of op de huid van uw kat, die kunnen leiden tot ontstekingen.

Raadpleeg bij twijfel een dierenarts

Als u niet vertrouwt jezelf om de parasiet zelf te verwijderen, kunt u een hebt dierenarts bezoek, dat zorg draagt ​​voor dit. Belangrijke Tip: Als je de huid van aankondiging van uw huisdier te veranderen – zoals zwelling of roodheid – moet sowieso natuurlijk gaan naar de dierenarts. Hij kan bepalen of een gevaarlijke infectie aanwezig is en de behandeling indien nodig.