Verwijder teken hoofd: Eerste hulp voor de kat

By | Styczeń 26, 2015

Verwijder teken hoofd: Eerste hulp voor de kat

Als u uw kat een teek te verwijderen, het kan – ondanks alle voorzichtigheid – zijn dat terwijl de teken hoofd vast blijft zitten in de huid. Maak je geen zorgen, als je een paar dingen die meestal slechts half zo slecht als het lijkt te houden.

Versuchen Sie, den steckengebliebenen Zeckenkopf vorsichtig zu entfernen – Bild: Shutterstock / Seeme

Als een teek hoofd komt te zitten in een onbehandelde wonden, ontsteking is een groot risico – dus moet je in de eerste stap, proberen om het te verwijderen. Als dit niet lukt, ontsmet de wonde goed en kijken of het vreemde lichaam valt van je af. Als geen van deze twee maatregelen helpt alleen de dierenarts.

Verwijder het teken hoofd: Een poging waard is

Met een beetje geluk kunt u aanvinken de geplakt hoofd in je kat te verwijderen later: Plaats een chipkaart, bijvoorbeeld een oude verzekering kaart klaar en schuif de vacht van uw kat op de beetplaats elkaar.

Als het teken hoofd zichtbaar is, kunt u voorzichtig de kaart te verwijderen tegen de onaangename parasieten glijbaan en haal hem uit de huid, zodat de kat. Kan niet in slagen dat we moeten wachten tot de teken hoofd van mezelf vallen – zodat het lichaam niet ontbranden, moet u het reinigen en desinfecteren zeer goed.

Houd de beet van uw kat schoon

Het vreemde lichaam wordt normaal verdreven na een korte tijd door hemzelf en valt uit. Voordat hij doet, maar het verhoogt de kans op ontsteking – een regelmatig geborsteld huiddesinfectans voor dieren dit risico te voorkomen. Als je wilt zien hoeveel bij een dierenarts of in de apotheek met een doek middelen toe te passen, zorg ervoor dat het niet-pluizende, zodat niet meer vreemde stoffen uit het invoeren van de wond.

Let op uw huisdier zorgvuldig door en bewaar de wond in het oog – als de teken hoofd niet af te vallen op zichzelf, moet u deze verwijderen dierenarts. Je moet altijd een dierenarts aandacht als u veranderingen in uw huisdier merken, het ziet er moe en versleten, bijvoorbeeld, of koorts krijgt. Is het punt waarop u de teek, rood, gezwollen, of warm hebt verwijderd, moet u ook de dierenarts om advies vragen.