Verlies van eetlust bij katten: Mogelijke oorzaken

By | Styczeń 26, 2015

Verlies van eetlust bij katten: Mogelijke oorzaken

Indien verlies van eetlust tijdelijk optreedt bij katten, de oorzaak is meestal onschuldig en er is geen zorgen te maken. Erger, als ze langer duurt dan een dag, of gepaard gaat met andere symptomen.

Die Ursachen für Appetitlosigkeit bei Katzen sollten vom Tierarzt abgeklärt werden – Bild: Shutterstock / Hasloo Group Production Studio

De oorzaken van het verlies van eetlust bij katten moeten worden onderzocht door een dierenarts – Foto: Shutterstock / Hasloo Group Production Studio

De meeste katten graag eten, en zo vaak mogelijk. Is dat nog niet het geval is, kunnen veel onschuldige oorzaken hebben: Misschien is het nieuwe type van voedsel smaakt niet goed, misschien is de buurman is zo vriendelijk geweest en Samtpfote een speciale rantsoen voedsel, of is het gewoon te warm buiten. Blijven om het werk te doen, als je een van de volgende signalen kunnen vinden.

Wanneer anorexia moet worden vastgesteld door de dierenarts bij katten

Als uw geliefde oude kat langer dan een dag weigerde het eten, moet je gaan met hem naar de dierenarts – zelfs als hij is stout en je denkt dat een paar gram minder kon hem niet kwetsen. Heeft de kat afgeslagen, moe of zelfs apathisch, maar je moet al iemand voor hulp met haar vragen.

Hetzelfde geldt voor katten, naast het gebrek aan eetlust koorts krijgen braken of diarree hebben. Ook als u eventuele wijzigingen in uw kat opmerkt, is het beter een keer te vaak dan een keer te weinig om te gaan naar de dierenarts.

Mogelijke oorzaken van anorexia

Hoe meer onschuldige oorzaken van het verlies van eetlust bij katten onder hitte , warmte-cyclus of een levensmiddel dat niet helemaal hoeft te voldoen aan hun ideeën. In deze gevallen, de honger gewoonlijk net zo snel hoe hij voorbij. Ook kan stress, verdriet en grote veranderingen zoals verhuizingen ertoe leiden dat uw huid neus kan alles eten.

Andere veel voorkomende oorzaken van anorexia zijn gebitsproblemen, ontsteking van de mond en keel of parasieten zoals wormen . Lijdt uw kat naar een meer ernstige ziekte of vergiftiging, erkent u dat meestal op andere symptomen en een slechte algemene gezondheid.