Veiligheid voor outdoor katten: bescherming tegen vlooien – Deel 1

By | Styczeń 26, 2015

Veiligheid voor outdoor katten: bescherming tegen vlooien – Deel 1

Vlooien bij katten zijn vervelend en hardnekkig, kunnen wormen verzenden en verspreidde zich snel door het hele huis. Met planning vooraf, maar je kunt met succes brengen de vervelende vlooien probleem onder controle.

Er zijn verschillende manieren waarop u kunt bestrijden ontdekken en voorkomen dat ze vlooien bij katten. Als je een vlooienbestrijding product nooit hebt gebruikt, moet u, zelfs als de agent is commercieel beschikbaar voor gratis, eerder contact op met uw dierenarts draw. Hij kan u het beste vertellen welke behandeling het meest geschikt is voor uw huiskat.

Spot-on druppels voor de preventie van vlooienbesmetting

Spot-on laat een vlooien besmetting te voorkomen en hebben het voordeel dat ze meestal bieden ook bescherming tegen teken, luizen en andere parasieten vervelend. Ze kunnen worden toegepast om de vier weken thuis. Deel aan de vacht van uw kat in de nek met uw hand of een kam en bestrooi haar na al de vloeistof uit de ampul voorzichtig op de huid.

 

Lees de instructies op de bijsluiter voor gebruik zeer zorgvuldig en je vooral dat de dosering geschikt is in de flacon voor het gewicht van uw kat. Anders kan de dekking worden geannuleerd. Spot-on druppels zijn verkrijgbaar bij uw dierenarts, apotheek en online verzendkosten.

 

Vlooienband en vlooien poeder

Een vlooienband is effectief tegen teken en vlooien door het verspreiden van de werkzame bestanddelen door de huid dikke kat. Een dergelijke paal heeft het voordeel dat het veel goedkoper dan spot-on preparaten en vaak meerdere maanden betrouwbaar. Het heeft echter ook zijn nadelen:

 

Een outdoor kat uit te rusten met een kraag is in feite gevaarlijk. Hij kon gepakt worden op een hek of op de weg, paniek en worden ernstig gewond. Daarom is het belangrijk om altijd letten bij het selecteren van een verzegeling, of bevestig de kraag los genoeg.

 

Een vlo poeder is een mogelijkheid, zelfs shyer dieren uit vlooien en andere parasieten te beschermen. De behandeling is zeer zacht en eenvoudig, maar moeten vaak worden herhaald in tegenstelling tot andere middelen. Aanbevolen zijn meestal 1-2 toepassingen per week.