Vaccineren katten: Je moet baseren

By | Styczeń 26, 2015

Vaccineren katten: Je moet baseren

Ziekten als rabiës en kattenziekte best kan worden voorkomen door vaccinatie. Wie wil katten vaccineren, maar je moet leren over alle aspecten van de immunisatie van tevoren.

Katzen impfen – es gibt einiges zu bedenken – Bild: Shutterstock / VP Photo Studio

Je moet veilig zijn voor de gezondheid van zijn kantoor Tijgers op nummer, moet de vaccinatie te overwegen in aanmerking. Als je wilt katten vaccineren, maar je moet weten te komen over alle voordelen en nadelen – er zijn een aantal speciale overwegingen. Sommige stoffen kunnen bijvoorbeeld neveneffecten zoals fibrosarcoom oorzaak. Daarom is het belangrijk om duidelijk te maken aan het begin hoeverre vaccinatie op uw kat vriend nuttig is.

Indoor kat: Vaccinatie nuttig?

Bij jonge katten een primaire vaccinatie is belangrijk. Uit de negende week, de katjes gevaccineerd zijn 2-4 maal met tussenpozen van vier weken. Als een dierenarts kleine katten zullen vaccineren, gebruikt hij vooral combinatie vaccins. Maar zelfs wanneer de dieren volgroeid zijn, kunnen regelmatige boosters nuttig zijn. In een indoor kat , de vraag is niet zo hoog als in een free-roaming. Als uw kat veel buiten herumstreunert, vaccinaties tegen ziekten zoals hebben hondsdolheid of leukemie een goed idee.

Vaccineren katten: Meer tips

Idealiter laat u uw kat een jaar routinematig controleren of alles nog door een dierenarts – kan hij het best tot uitdrukking om u zijn aanbeveling over welke vaccinaties voor uw Stubentiger zijn belangrijk. Een belangrijk aspect in het gebied van immunisatie is de leeftijd van kat vriend: Vanaf de leeftijd van ongeveer negen tot tien jaar vaccinaties niet meer nodig. De dieren worden vervolgens meestal opgezet zogenaamde verouderingsbestendigheid.