Vaccinatie tegen hondsdolheid nodig, bij katten?

By | Styczeń 26, 2015

Vaccinatie tegen hondsdolheid nodig, bij katten?

Wanneer is een vaccinatie tegen hondsdolheid bij katten zinvol? Hoewel het virus ziekte is uitgeroeid in dit land, maar ze moeten gevangenen vrij te laten nog steeds een vaccinatie. Bij het ​​reizen in het buitenland, is dit zelfs verplicht.

Ist eine Impfung gegen Tollwut bei Katzen wirklich nötig? – Bild: Shutterstock / Kachalkina Veronika

Voor pure indoor katten te vaccineren tegen hondsdolheid is niet verplicht, sommige dierenartsen raden ze nog. Dat uw puss in contact met de dodelijke ziekteverwekker komt echter bijna onmogelijk, vooral omdat Duitsland rabiesvrij wordt beschouwd. Weeg het best samen met uw dierenarts de voor- en nadelen van vaccinatie tegen hondsdolheid.

Vaccineren vrijlating gevangenen per se

De situatie is anders als uw kat buiten kat is. Zelfs hier, de kans is gering dat er een infectie is – het kan niet geheel worden uitgesloten, echter. Vaccinatie tegen hondsdolheid niet alleen beschermt uw hond tegen de altijd fataal einde ziekte, maar ook u persoonlijk, uw familie en andere dieren die besmet kunnen zijn.

Vaccinatie tegen hondsdolheid bij het reizen verplicht

Wie wil met zijn kat vriend te reizen in de EU of naar het buitenland verhuizen moeten worden gevaccineerd tegen hondsdolheid in het dierenpaspoort kan bewijzen. Bij het reizen naar andere landen van rabiës is niet altijd verplicht, maar je moet een geldige vaccinatie opnieuw te presenteren op de weg terug naar Duitsland. Doel van de Europese vaccinatie de dodelijke hondsdolheid bevatten. In landen waar het bijvoorbeeld nog niet overal uitgeroeid, een vaccinatie uw kat kan uw leven redden – zoals wanneer ze ausbüxt eens en raakt een besmet dier.

Dus geef nooit op deze belangrijke reis vaccinaties voor uw kat . Een inenting tegen hondsdolheid is mogelijk bij katten ouder dan twaalf weken. Immunisatie moet om de drie tot vier jaar worden vernieuwd. Voor gebruik in Duitsland zijn uitsluitend vaccins met geïnactiveerde ziekteverwekkers.