Vaccinatie tegen de ziekte TBE en Lyme bij katten?

By | januari 26, 2015

Vaccinatie tegen de ziekte TBE en Lyme bij katten?

Kan overbrengen Lyme borreliose bij katten of zelfs leiden tot TBE? Wordt vaccinatie tegen deze ziekte in uw hond zinvol? Geen – voor twee simpele redenen.

Können Zecken bei Katzen Borreliose oder FSME übertragen? – Bild: Shutterstock / vvvita

Als uw kat vriend een buitenkat , zal ze zeker raakte zo nu en dan tekenbeten. Een vaccin tegen de ziekte van Lyme bij katten, maar je kunt afzien van een zuiver geweten – omdat er geen beschikbaar. In tegenstelling tot mensen, honden, en ook om het immuunsysteem van de elegante viervoeter voldoende tegen de bacteriën ingeschakeld. Tot dusver geen ziekte in katten door de deskundige verklaring was parasieten gedetecteerd.

Vaccinatie: de ziekte van Lyme bij katten zijn er niet

Ontsteking veroorzaakt door tekenbeten kunnen inderdaad voorkomen bij katten, maar geen ziekte. Blijkbaar is de huisdieren van nature tegen de ziekte van Lyme bacteriën immuun zijn. Dienovereenkomstig is er geen vaccinatie, die momenteel ook in Duitsland goedgekeurd alleen honden, maar niet voor de mens. Zelfs in klinische onderzoeken katten niet mag gevoeliger zijn voor de pathogeen – in tegenstelling tot honden, waar ze ernstig gewrichten en organen kunnen beschadigen.

TBE zeer zeldzaam bij katten

Een virus infectie veroorzaakt door teken, waardoor TBE, is uiterst zeldzaam. Katten lijken immuun tegen de tekenencefalitis te zijn. De ziekte kan leiden tot onder andere bewegingsstoornissen. Een vaccin is alleen beschikbaar voor mannen, maar niet voor huisdieren, zoals honden of katten. Wat uitzondering bijvoorbeeld verschijnen geluk dat katten niet alleen niet ziekte van Lyme krijgen, maar ook gevallen van TBE.

Echter, om uw huisdier te beschermen tegen minder gevaarlijk, maar onaangename ontsteking, is het raadzaam om de vrijlating gevangene na zijn terugkeer van parasieten en hun beten te onderzoeken. Indien nodig, moet u verwijderen van teken bij katten .