Typische ziekten katjes

By | Styczeń 26, 2015

Typische ziekten katjes

Kittens hebben een gevoeliger immuunsysteem dan volwassen poes. Welke ziekten zijn typerend voor kittens, en hoe ze te voorkomen, klik hier.

Kitten sind oft besonders anfällig für Krankheiten – Bild: Shutterstock / Africa Studio

Zolang kittens nog te ontvangen moedermelk, het is vaccinaties ook gegarandeerd. Na de eerste paar weken van het leven, echter is dit niet meer het geval. De kleine huiskat zijn bijzonder kwetsbaar voor ziekten, omdat hun eigen immuunsysteem nog niet volledig ontwikkeld.

Ziekten veroorzaakt door een zwak immuunsysteem

Kitten is een gevaarlijke valkuil voor de niesziekte . Zelfs voor volwassen katten , kan het levensbedreigend zijn. Puppies hebben vaak weinig kans tegen. Immunisatie is hier essentieel. Hetzelfde geldt voor de kattenziekte . De virale ziekte moet worden behandeld door een dierenarts zo snel.

Een even groot risico vorm oormijt: De kleine parasieten leven vaak in de gehoorgang van de moeder – maar zonder symptomen te veroorzaken daar. Als u verhuist naar de kittens tijdens het poetsen of kinderboerderij, kunnen ze ziekten met hen, zoals oorontstekingen die ernstige jeuk veroorzaken.

Kittens: Dit is belangrijk voor uw gezondheid

Kittens zijn vaak gevoelig voor spijsverteringsproblemen. Braken en diarree kan vaak gevaarlijk zijn omdat u een zwak immuunsysteem dat kan bestrijden van virussen en bacteriën slecht voor de kleintjes.