Turkse Angora: Typische ziekten van de kat

By | Styczeń 26, 2015

Turkse Angora: Typische ziekten van de kat

De Turkse Angora is een zeer elegante, levendige en ongecompliceerd kat soorten. Zoals elke kat kunnen ze natuurlijk nog steeds ziek – een zekere kat scratch ziekte komt voor in dit ras bijzonder vaak voor.

 

Die Türkisch Angora ist anfällig für mehrere Krankheiten– Bild: Shutterstock / DreamBig

Eigenaar van een Turkse Angora -in-wet moet niet alleen af van de aard en de houding informatie van hun toekomstige huisdier, maar ook weten over ziekten typisch voor het ras is. Omdat in deze katachtige, is een aandoening die vaak voorkomt.

Welke ziekten zijn er in dit ras?

In de Turkse Angora is er een ziektegevoeligheid voor een autosomaal recessieve ataxie. Bij deze ziekte is een verzamelnaam voor diverse stoornissen in motorische coördinatie.

Als het ataxie optreedt, gebeurt dat zelfs kleine katten . Als het dier allereerst een volwassene, kan niet autosomaal recessieve ataxie meer. Is een Turkse Angora kittens besmet met deze ziekte, ze vindt het lopen moeilijk en ze heeft haar hele leven zeer zorgzame eigenaar en afgestemd op hun beperking houderijomstandigheden. Maar dat is niet de enige ziekte waarvoor de Turkse Angora kwetsbaar.

Andere mogelijke ziekten

Bovendien, de Turkse Angora kwetsbaar voor gehoorverlies, doofheid en evenwichtsstoornissen. Deze kwetsbaarheid echter alleen witte dieren lijden. Omdat dit beveiligingslek is niet rasgebonden, maar een specifiek probleem van kleur.