Trigger voor niesziekte

By | januari 26, 2015

Trigger voor niesziekte

Een onschadelijk niezen voor uw kitten moet een niesziekte voor een lange tijd. Maar een echte rhinitis moet vooral bij jonge katten behandeld. Trigger, waarom niezen en snuiven katten, zijn er vele.

Wenn Katzen niesen kann das die verschiedensten Ursachen haben – Bild: Shutterstock / Maly-Designer

Een niesziekte als kan worden veroorzaakt door infecties bij de mens. Echter, droge lucht, astma of allergische oorzaken hebben. Uw kat niest vaak, moet je goed kijkt, of slijm uit haar neus. Helaas, vaak katten tong sneller dan het menselijk oog.

Niesziekte door infectie of astma

In een infectie zichtbaar slijm uit beide neusgaten van uw kat. Ook heeft de vaccinatie beschermt niet tegen een honderd procent niesziekte. De ziekte is niet zo ernstig in gevaccineerde dieren. Meestal is het een ziekteverwekker uit de groep van niesziekte complex. Een echte kou is een reden om te gaan met de kat naar de dierenarts onmiddellijk.

Een andere oorzaak van de koude kan bij katten astma zijn. Er zijn zogenaamde katachtige astma. Maar dit is vooral duidelijk door hoesten. Is typisch astma, hoesten vergelijkbaar met die van een verstikking kijkt naar de kat met kop gestrekt dwingt de lucht in buigt. Heeft uw kat naast de sniffles deze symptomen heeft, moet u ook slecht gaat met haar naar de dierenarts.

Andere oorzaken: het verwarmen van lucht of vreemd lichaam

Een rhinitis in uw kitten kan hebben vrij onschuldig oorzaken. In de winter verwarming voor bijzonder droge lucht merken. Dit irriteert het neusslijmvlies, waardoor een verhoogde afscheiding van de slijmvliezen vochtig te houden afscheiden. Dit is een onschuldige verkoudheid.

Een andere reden voor een koud kan een vreemd lichaam in de neus gat. Een indicatie hiervan is wanneer slechts één zijde van de neus wordt beïnvloed. Dan drinstecken daar of goedaardige poliep of tumor sluit u het ene neusgat soms een stukje kat gras. Laten we eens kijken de dierenarts in de neus en verwijder alle vreemde voorwerpen.