Tips voor behendigheid met kleine honden

By | Styczeń 27, 2015

Tips voor behendigheid met kleine honden

Groot of klein – veel viervoeters plezier hebben op de actieve hondensport. Wie wil behendigheid met kleine honden lopen, moet je een paar dingen te houden. Vanuit een oogpunt van gezondheid, de hindernisbaan voor de meeste kleine rassen, maar niets in de weg.

Agility mit kleinen Hunden ist im Kommen – Bild: Shutterstock / cynoclub

Actieve hond opleiding werkt alleen met Duitse Herders en andere grote rassen ? Nope: Agility met kleine honden wordt steeds populairder. De kleinere volwassen viervoeter kan meedoen in de grote hindernisbaan. Door hun lage gewicht ze zelfs een voordeel over grote geslachten waarin de gewrichten kunnen worden beïnvloed in het ergste geval.

Behendigheid met kleine honden: Breaks zijn belangrijk

Als u met uw kleinere hond behendigheid wilt maken, moet je vooral zorgen dat het apparaat wordt aangepast aan de grootte van uw hond. Er zijn tunnels, hindernissen en rockers die zijn ontworpen speciaal voor de behendigheid met kleine honden.

Als training ook voor zorgen dat u niet overweldigen uw hond. Kortom, Agility is gewoon iets voor fit honden. Echter, de training is slechts het begin zeker vermoeiend voor uw favoriete. Regelmatige pauzes zijn essentieel voor een gezonde hond sport.

Let op de wervelkolom

Voor de meeste kleine rassen zoals Maltese Terrier Agility of opleiding is eenvoudig. Sommige kleinere honden zoals Basset , een zeer lange rug. De wervelkolom is zwaar gedraaid op een aantal oefeningen van de hindernisbaan. Deze spanning kan schadelijk zijn voor de dieren. Agility is niet de ideale sport voor honden met een zeer lange rug.