Tips: U kunt teken bij katten voorkomen

By | Styczeń 26, 2015

Tips: U kunt teken bij katten voorkomen

Iedereen die wil om zijn katachtige vriend te beschermen tegen infectieziekten, moet voorkomen dat teken bij katten. Hiervoor moet je je kat niet eens de vrije doorgang te verbieden: periodieke controle, diverse bereidingen en deze tips kunnen helpen tegen de parasiet.

Zecken bei Katzen vorbeugen: Untersuchen Sie das Fell Ihres Freigängers regelmäßig — Bild: Shutterstock / lola1960

Als uw kat buiten kat dwaalt door het hoge gras, het gebeurde snel: Een of meer teken land op de katten bont en uiteengezet om een geschikte plaats op de huid naar bloed te vinden. Als u wilt om teken te voorkomen bij katten is daarom een belangrijke tip: Controleer uw hond grondig voor de parasieten .

Om dit te laten beschikken over een behoorlijke hap gevonden, kan het enige tijd duren. Om de spinachtigen krijgen vaak nog voordat ze hun beet konden zetten. Is het al te laat is, moet u verwijderen van teken bij katten .

Gebieden met een verhoogd risico op de ziekte van Lyme

Ontdek een verscheidenheid van teken regelmatig in de vacht van uw kat, het is een handige tip om het minimaliseren van de risico’s van tekenbeten op. Dit is met name van belang in die gebieden waar het risico op de ziekte van Lyme is bijzonder hoog, zoals in grote delen van Zuid-Duitsland of kleinere delen van het oosten van Duitsland.

Tip: Met de voorbereidingen te voorkomen teken bij katten

Neem contact op met uw dierenarts of arts om ervoor te zorgen dat uw huis is gelegen in een dergelijk gebied. Geschikt voorbereidingen voor kat tegen teken kan worden verkregen, hetzij rechtstreeks van de dierenarts of in de apotheek. Belangrijke Tip: Dit moet expliciet de noot die het beschermt tegen tekenbeten. Als u wilt om teken te voorkomen bij katten, een medicijn tegen insectenbeten is niet altijd genoeg, omdat sommige van deze, in het bijzonder de bestrijding van katten vlooien zijn. Ideaal zijn zogenaamde spot-on preparaten die u strooi op de hals van uw kat vriend en zich verspreid over de gehele huid.

Tip: Dit is ook minder gevaarlijk dan een kat halsband , die bedoeld zijn om teken te voorkomen bij katten: Voor deze is er een risico dat uw favoriet is betrapt op takken in dwalen in de natuur en gewond.