Tetanus bij honden: preventie en behandeling

By | januari 27, 2015

Tetanus bij honden: preventie en behandeling

De beste manier om uw hond te beschermen tegen een zeldzame ziekte tetanus, is een goede en hygiënische wondverzorging. Als het gaat om infectie moet behandeling zo snel mogelijk door de dierenarts. Ook een tetanus vaccinatie bij honden mogelijk.Je früher Tetanus beim Hund behandelt wird, desto besser — Bild: Shutterstock / Byelikova Oksana

Als uw hond is gewond geraakt bij een scherf van een prikkeldraad hek of in een gevecht, moet de wond onmiddellijk worden gereinigd, gedesinfecteerd en kan oplopen. Aldus hebben de schadelijke bacteriën die tetanus, geen kans kunnen veroorzaken.

Let op: diepte, snelsluitende wonden zijn bijzonder gevaarlijk voor de hond en kan ook worden onontdekte plaatsen als in de mond veroorzaken infecties. Zoeken naar wondverzorging best geschikt voor een dierenarts. Hij bepaalt ook of preventieve behandeling van de ziekte met antibiotica nodig.

Tetanus bij honden: De vrijwillige vaccinatie

Een tetanus shot is een van de zogenaamde non-core of electieve vaccinaties en is dus voor hondenbezitters niet verplicht. Honden raken zelden besmet met tetanus. Vaccinatie wordt daarom aanbevolen slechts gedeeltelijk toe te schrijven aan de mogelijke bijwerkingen.

Wanneer een hond met een verhoogd risico op letsel veel ruig terrein op de weg, maar het vaccin kan erg nuttig zijn. Uw dierenarts kan u adviseren over de noodzaak om in detail besproken en het dier grondig gecontroleerd, als u wilt dat deze voorzorgsmaatregel.

De behandeling van tetanus bij honden

Indien, ondanks alle voorzorgsmaatregelen, symptomen van tetanus te ontdekken dat uw hond, moet je terug mail contact op met een dierenarts. De ziekte kan worden behandeld indien vroeg ontdekt, maar vereist intensieve medische behandeling, die verscheidene weken kan duren.

Afhankelijk van de voortgang en de ernst van de symptomen als gevolg behandelplan en prognose voor uw viervoetige vrienden. Er zijn antibiotica gebruikt om ziektekiemen in de wond aanwezig te doden. Bovendien, het immuunsysteem en kalmerende medicijnen en supplementen gebruikt voor ernstige ziekte voor ontspanning van de spieren.

Het dier nodig heeft terwijl u herstelt absolute rust en zou moeten zijn, zo niet de vitale functies worden verstoord door de ziekte volledig te herstellen binnen ongeveer vier weken.