Tetanus bij honden: infectie en symptomen

By | Styczeń 27, 2015

Tetanus bij honden: infectie en symptomen

Tetanus bij honden is een zeldzame, maar gevaarlijke ziekte. Als de hond is geïnfecteerd met het, is het belangrijk dat de ziekte wordt ontdekt en behandeld zo spoedig mogelijk. Hoe hun viervoetige vrienden kunnen besmet met de ziekte en hoe de symptomen verschijnen, klik hier geworden.Tetanus beim Hund ist eine seltene, aber gefährliche Krankheit — Bild:  Shutterstock / Martina Osmy

Tetanus is een acute infectieziekte die kan worden veroorzaakt door een besmette bacteriën wond. Het komt zeer zelden voor bij honden, dat is de reden waarom meestal weggelaten preventieve vaccinatie. Om gesensibiliseerd na verwonding voor de symptomen van de ziekte die kan optreden weken later alleen en is des te belangrijker onmiddellijke actie verzoek.

Tetanus bij honden: Hoe uw viervoetige vrienden kunnen infecteren

De besmetting met tetanus komt zeer vergelijkbaar met de mens bij honden. Mogelijke gevaren omvatten zweren dat uw hond heeft toegebracht aan het gebroken glas of andere scherpe voorwerpen. Vooral gevaarlijk is als de aarde, mest en andere soorten vuil in de wond.

Tijdens infectie met tetanus bacterie Clostridium tetani, de sets en produceert een gevaarlijke neurotoxine dat krijgt in het ruggenmerg en de hersenen van het dier en valt de functies van de zenuwcellen. Symptomen van de ziekte zijn meestal zichtbaar negen dagen na infectie.

Symptomen van tetanus-infectie

Tetanus symptomen lijken op die van intoxicatie en kan, afhankelijk van de ernst van de ziekte, uitgedrukt in verschillende manieren. Zieke dieren zijn gevoelig voor lawaai en bang. Ze lijken zwak en ongecoördineerd.

Hun achterhand kan stijf, hoogdravend looppatroon en de handeling onzeker zijn. Bij het staan, ze nemen een verkrampte positie. De gezichtsspieren gespannen zijn in ernstige gevallen, er is spiertrekkingen van de gezichtsspieren en prominente voorhoofd rimpels.

Tetanus bij honden wordt ook weerspiegeld door frequente inname en hernieuwde opkomst regurgitatie van voedsel. Er is een ernstig risico op verstikking. Ademhaling, kunnen convulsies optreden en wanneer de ademhalingsspieren worden aangetast, een ademstilstand.

Naarmate de ziekte onbehandeld fataal in veel gevallen een vermoeden van tetanus onmiddellijk dierenarts worden geraadpleegd.