Teken op honden als vectoren van ziekten

By | Styczeń 27, 2015

Teken op honden als vectoren van ziekten

Teken bij honden zijn niet alleen onaangenaam en vervelend, ze kunnen eveneens door verschillende ziekten. Wij willen dat u hier opsommen, zodat u snel kunt zien een dierenarts in geval van twijfel, de meest voorkomende ziekten.

Zecken bei Hunden können die verschiedensten Krankheiten auslösen — Bild: Shutterstock / Alexandra Giese

Teken overbrengen anaplasmose bij honden

Anaplasmosis is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door teken bij honden door bacteriën genaamd „Anaplasma”. Het zendt zich door de beet van Commons houten bok, de meest voorkomende teek soorten in Duitsland. U kunt honden, in zeldzame gevallen, maar ook mensen infecteren. De ziekte is wijdverbreid in Duitsland, maar ook in een aantal andere Europese landen, waardoor je van plan bent een reis van uw dierenarts moeten worden geïnformeerd.

Een infectie van de hond wordt gemanifesteerd door symptomen zoals koorts, lethargie en zenuwaandoeningen en moet worden behandeld door een dierenarts met antibiotica. Een vaccinatie tegen deze teken op honden, is het nog niet.

Babesiose: In het Middellandse-Zeegebied

Babesiose ook wel „dog malaria” als hun ziekte pathogenen infecteren de rode bloedcellen van de hond. De ziekten komen vooral voor in de mediterrane regio’s, maar kan soms ook in Duitsland worden overgedragen, bijvoorbeeld door het moeras teek.

Geïnfecteerde honden krijgen 1-3 weken na de beet hoge koorts, die in ernstige gevallen fataal kan zijn. Uw urine wordt donker bruin door de afbraak van rode bloedcellen. Verlaagt de koorts, de dieren kijken saai en uitgeput. Bovendien, maar vaak anorexia en oogontsteking. In een hoog risico moeten gebieden zijn hond te beschermen met een vaccin tegen babesiose ziekten.

Gevaarlijke ziekte: de ziekte van Lyme

Met de ziekte van Lyme zijn mensen en honden in Duitsland en vele andere Europese regio’s kan infecteren. Na de tekenbeet, de bacteriën in de bloedbaan van de hond lay-out en kan de gewrichten, het zenuwstelsel en de organen aangetast.

Veel ziekte in eerste instantie blijft onopgemerkt. Koorts, verlies van eetlust en apathie kan optreden wanneer een ziek dier. Latere afleveringen van kreupelheid en gezamenlijke problemen voordoen. Zonder behandeling is het uiteindelijk kan leiden tot ernstige schade aan het hart en de nieren. Een vaccin tegen de ziekte van Lyme is mogelijk, maar de effectiviteit is controversieel, dus het voorkomen van deze teken bij honden wordt aanbevolen.

Ehrlichiosis kan fataal zijn

In ehrlichiosis ziekten de witte bloedcellen van de hond besmet is. Ze worden overgedragen door de bruine hond teek en komen in de Europese mediterrane regio’s. De ziekte breekt vaak pas na jaren en dus een sluipend.

Symptomen zoals koorts, vermoeidheid en bloeden uit de neus, de slijmvliezen en de huid kenmerkend de ziekte meestal chronische en onbehandeld kan leiden tot de dood. Nogmaals, alleen helpt het voorkomen teek voorbereidingen en regelmatige huid check, omdat vaccinatie tegen tick deze honden niet bestaan.

TBE door teken bij honden

Met de TBE-virus kan infecteren honden zijn op het hakblok in Duitsland, met name Zuid-Duitse regio’s. Bovendien, de pathogenen gebruikelijk dat deze teken bij honden in Oost-Europa. Niet elke besmette hond ziekteverschijnselen optreden.

Ze worden meestal waargenomen in grote honden en omvatten symptomen zoals koorts en neurologische aandoeningen zoals epilepsie en bewegingsstoornissen. Helaas, wederom is er geen manier om uw hond te beschermen door vaccinatie tegen deze teken bij honden.