Teckel verlamming: Oorzaken en Preventie

By | Styczeń 27, 2015

Teckel verlamming: Oorzaken en Preventie

Dachshund verlamming komt vaak in kleine, kortbenige honden en wordt veroorzaakt door een hernia. Verlamming en pijn in de benen zijn het gevolg van ernstige ziekte.

Der Dackel ist leider schon durch seine Statur anfällig für die Dackellähmung – Bild: Shutterstock / Ondrej83

Bij honden met een lange rug en korte benen hebben, de wervelkolom is meer blootgesteld dan andere honden. Hierdoor de oorzaken van de tekkel verlamming nog begunstigt.

Zorgt ervoor dat de teckel verlamming

De schijven hebben een belangrijke functie voor de wervelkolom: Hoe een schokdemper aan de effecten op de rug van buffer. Onder bepaalde voorwaarden, de wervelkolom, en daarmee de tussenwervelschijven, maar overdreven benadrukt.

Overgewicht , slechte lichamelijke proporties en verkeerd laden veroorzaakt door onjuiste beweging kan ertoe leiden dat de schijven om te veel gebruikt zijn en evolueren in de tijd slijtage. In het ergste geval kan dit leiden tot een hernia. Daardoor ruggenmerg of zenuwen gewonden, kan verlamming optreden als gevolg.

Preventie van ziekte

Als je een hond met korte poten en een lange rug, kan aandacht besteden aan een aantal dingen zodat zijn rug overbelast is, ondanks zijn proporties zo weinig mogelijk. Het is zeer belangrijk dat uw hond overgewicht niet draagt. Voer hem regelmatig, evenwichtig en gezond en hem niet altijd iets er tussen in, om zijn ideale gewicht in gedachten te houden geven. In bestaande overgewicht kun je het dieet voedsel.

Grote sleephopperzuiger zijn een zware last op de rug van kleine honden en kan teckel verlamming bevorderen. Til je je hond zo te voorkomen dat op en neer in plaats van hem te laten springen, bijvoorbeeld, op de bank of in de kofferbak. Hij moet ook traplopen zo weinig mogelijk. Ook een goede spieren kan de rug van uw hond gezond te houden. Dit kan worden bevorderd door een speciale opleiding. Wat voor soort oefeningen en bewegingen goed voor uw hond zijn, kunt u uw dierenarts te vertellen.