Te dikke kat? Hoe om obesitas te erkennen

By | Styczeń 26, 2015

Te dikke kat? Hoe om obesitas te erkennen

Obesitas is zeer ongezond voor katten. Om erachter te komen meer zorgen dan kat particulieren, of je hebt een te dikke kat in huis, maar de schaal is niet altijd de meest betrouwbare manier. Veel beter weten en voelen – wat te zoeken, klik hier.

Dickes Fell oder zu dicke Katze? Nicht immer leicht zu sagen – Bild: Shutterstock / Nailia Schwarz

Dikke huid of vette kat? Niet altijd gemakkelijk om te zeggen – Foto: Shutterstock / Nailia Schwarz

Een gezonde, niet-obese kat is fit en lenig. Ze vindt het leuk om te bewegen en heeft geen zichtbare beperkingen in te springen, rennen en spelen. Je ribben niet zichtbaar, maar voelde slechts bedekt met een dun laagje vet en gezond. Toont een bovenaanzicht van de kat om het feit dat het huis kat heeft een lichte taille, hoeft de eigenaar geen zorgen: zijn huisdier heeft een normaal gewicht.

Te dikke kat: Hoe lichte overwicht herkennen

Een zwaarlijvige kat heeft een van de zijkant en van boven herkenbaar, licht afgerond buik, die iets kan beven bij het lopen. De figuur van de gezellige salon leeuw verborgen onder dikke, ruige vacht, en is nauwelijks zichtbaar, de zekerheid is meestal een strelende: Een kat met een laag vet overgewicht heeft angefuttert, op grond waarvan men niet kan voelen goed ribben.

De taille kan worden gezien van boven, alleen met veel goede wil en de conditie van de faciliteit Tijgers is niet meer wat het ooit was.

Twijfelachtige overgewicht bij katten

Wanneer een zwaarlijvige kat buik is duidelijk afgerond en klapperen tijdens het lopen heen en weer. Ook op de poten, flanken en gezicht kan nu worden opgevangen vet. Dat de kat had ooit een taille, alleen kan worden geraden met een uitzicht vanaf de top, net als de ribben, die onder de dikke laag vet meer kan tasten.

Als je een kat te dik, dieet en voldoende lichaamsbeweging in de strijd tegen obesitas worden aangekondigd. Een dierenarts zal u helpen de gezondste programma voor het verliezen van gewicht voor uw favoriete creëren.