Tandheelkundige zorg is belangrijk voor katten

By | januari 26, 2015

Tandheelkundige zorg is belangrijk voor katten

Tandheelkundige zorg voor katten alleen is belangrijk omdat uiteindelijk lijden meer dan 70 procent van de poes die ouder zijn dan drie jaar van tandsteen. In het beste geval u daarom plaatst vanaf het begin waarde aan de netheid tand in uw kat vriend.

Zur guten Zahnpflege gehört auch regelmäßige Kontrolle beim Tierarzt – Bild: Shutterstock / Poprotskiy Alexey

Een volwassen kat heeft 30 tanden. Omdat tandheelkundige problemen, zoals tandsteen of tandvlees infecties zijn een veel voorkomende reden waarom katteneigenaren met hun huisdieren naar de dierenarts moet, je moet de bijter houd je Stubentiger schoon en gezond met tandheelkundige zorg.

Hoe zijn gebitsproblemen bij katten?

Als voedsel residu dat overblijft op of tussen de tanden, trekt de bacteriën die gebitsproblemen weer veroorzaken. Vooral als de kat nauw heeft gepositioneerd tanden of zij, net als de meeste katten, weinig water drinken, gunsten, dat de tanden van de kat op zichzelf nooit goed worden gereinigd.

De zuivere gave van natvoer bevordert tandheelkundige problemen, maar het is over het algemeen gezonder dan droogvoer . De kat moet minder kauwen, en het zachtere consistentie ontbreken van slijtage van de tanden. Back ontsteking en vorming van het tandvlees worden onder de gevolgen.

Tandheelkundige zorg voor uw kat: Hoe

Voor de preventie van tandheelkundige problemen daar een speciale kat tandpasta die aandachtig kunnen toegepast met de vingers voor het reinigen van tanden en tandvlees. Voorwaarde hiervoor is dat uw viervoeter, de procedure kan dappere dergelijke. Het beste van alles, ze gebruikt om haar baby kitten in het achterhoofd moeten nemen met een vleugje van tanden en tandvlees te zetten.

Zal geen problemen ondervindt, moet u Stubentiger zelf het werk doen: Krijg uw dierenarts of huisdier winkels in de speciale voeding met tandheelkundige zorg effect. Ruwe suiker-vrij droog voedsel, of tanden reinigen Treats bijvoorbeeld zorgen voor meer slijtage van de tanden als de kat beet. Ook speciale pasta’s, die u via het voer kan komen, dierenarts heeft haar veilig op voorraad.

Als uw kat al last heeft van tandsteen en andere tandheelkundige problemen, helpt bij de dierenarts. Het verwijdert de tandsteen onder narcose en voorkomt daarmee gevolgen voordat u met de tandheelkundige zorg dat het probleem niet terugkomt.