Tandheelkundige verzorging van de hond: Dus de tanden gezond te blijven

By | januari 27, 2015

Tandheelkundige verzorging van de hond: Dus de tanden gezond te blijven

Gezonde tanden zijn ook van vitaal belang in de viervoeters. Tandheelkundige zorg bij honden is daarom essentieel. Voor de parelwitte tanden zijn niet alleen nodig om te eten, ze dienen ook als een wapen, jacht en hulpmiddel voor het doven van de tegenstanders. Als de tandheelkundige zorg verwaarloosd bij de hond, wat kan leiden tot ernstige ziekte. Lees een paar tips voor gezonde tanden in de hond.

Zahnpflege beim Hund: So bleiben die Zähne gesund – Foto: Shutterstock / mathom

Tandheelkundige zorg bij honden: waarom het zo belangrijk is

Gezonde tanden zijn vooral nodig om te voeden. Indien de bijter van viervoetige niet meer intact, die een aantal andere problemen brengt. Ten eerste, het lichaam van de hond gekauwd voedsel van inslikken verwijst niet voldoende voedingsstoffen, anderzijds, kan de grote stukken voedsel ziekten van het maagdarmkanaal bevorderen. Tandheelkundige ziekten worden niet verder dan herkend en behandeld, kan de tanden eruit vallen of het ontstaan ​​van gevaarlijke infecties.

Tekenen van ongezonde tanden bij honden

Get introduced to “tonen hun tanden” van uw viervoeter regelmatig. Besteed aandacht aan visuele tekenen van ongezonde tanden als geelachtig-bruinachtige deposito’s, helder rood tandvlees, bloedend tandvlees of een onnatuurlijke speekselproductie. Ook een veranderde eetgedrag of slecht ruikende adem wijzen op een progressieve ziekte van het gebit.

Tips voor tandheelkundige zorg van de hond: Dus de tanden gezond te blijven

Al een puppy hond moet speelse gewend aan tandheelkundige zorg zijn, dus het is puur routine in de volwassenheid. De tandheelkundige zorg van de hond die u kunt uitvoeren met tandenborstel en tandpasta als voor zichzelf. In de winkels zijn er speciale tandenborstels in verschillende maten en speciale tandpasta. Dan is het niet slecht als je kleine pup slikt iets. Nog een tip: Tandpasta voor honden is verkrijgbaar in verschillende smaken. Hoe zit het met kip of vis? Dan is de tandheelkundige zorg zelfs je hond zorgt ervoor dat een stuk leuker. Bovendien zijn veel traktaties zijn de honden tanden bij het kauwen.