Syndroom van Cushing bij honden: Wat is het?

By | Styczeń 27, 2015

Syndroom van Cushing bij honden: Wat is het?

Syndroom van Cushing is een hormonale aandoening die komt het meest voor bij oudere honden of bepaalde rassen. Een overmaat aan cortisol leidt daardoor tot verschillende symptomen en moet zo snel mogelijk worden behandeld als mogelijk met drugs en ​​gereglementeerd.

Das Cushing-Syndrom tritt häufig bei älteren Hunden auf – Bild: Shutterstock / Zuzana Uhlíková

Cushing-syndroom gehoord de schildklier en diabetes bij de meest voorkomende hormonale aandoeningen bij honden. In het bijzonder is het vaak bij oudere vrouwelijke honden en bepaalde hondenrassen gediagnosticeerd. Deze omvatten, bijvoorbeeld, Boxer , Duitse Herder , Golden Retriever , Poedel en Pinscher .

Syndroom van Cushing: lichaam produceert te veel cortisol

De ziektesymptomen het syndroom van Cushing veroorzaakt door het feit dat wordt geproduceerd door de bijnierschors teveel cortisol. Dit hormoon speelt een belangrijke rol in het metabolisme. Het is voor de remming van ontsteking, bloeddrukregeling, eiwitafbraak en – niet verwonderlijk dat een verandering van cortisol leidt tot veel gezondheidsproblemen.

Ten eerste is de overproductie van een tumor in nier gebied ontstaan, daarom is relatief vaak, anderzijds door de langdurige behandeling van een dier met corticosteroïd medicatie.

Met het begin van de behandeling, de prognose is goed

Eigenaars van de getroffen honden vaak op dat hun huisdier is het drinken van veel meer dan gebruikelijk, een zwak immuunsysteem, veranderingen in de huid en haar, en een slechte wondheling. Een reis naar de dierenarts nu geruststelling als de hond lijdt aan het syndroom van Cushing.

Als de hond is echt ziek, te beginnen met een medicijn dat al snel verbetering dient te krijgen en ervoor te zorgen dat de viervoeters een even gelukkig, lang leven kan leiden, als zijn gezonde leeftijdsgenoten. Het is van belang dat er zo spoedig mogelijk behandeling als late ontdekking van de ziekte kan leiden tot een minder goede prognose.