Syndroom van Cushing bij honden: Symptomen

By | Styczeń 27, 2015

Syndroom van Cushing bij honden: Symptomen

De symptomen van de ziekte van Cushing bij honden kan optreden met verschillende dikte en zeer verschillend. Vooral als uw hond ouder is, kan de hieronder beschreven personages de ziekte aan te geven.

Das Cushing-Syndrom macht erkrankten Hunden schwer zu schaffen – Bild: Shutterstock / Greg Henry

Bij het syndroom van Cushing kunnen lichamelijke veranderingen optreden die die het metabolisme en een aantal die zichtbaar op de huid en het haar van de hond zijn. Ze allemaal te maken vrij snel wordt duidelijk dat met het zieke dier is iets mis.

Cushing syndroom: Mogelijke indicatoren

Zieke dieren eten vaak drinken en plotseling opvallende en duidelijk veel meer vatbaar voor infecties. Wonden genezen langzamer dan normaal. Beïnvloed huisdieren hebben de neiging om veel hijgen en rauszumüssen vaker aan kleine winkels uit te voeren. Omdat de spieren wijken, ziek honden zwakker, en een verandering in hun uiterlijk kan worden gezien bij sommige honden zelfs op een dikke buik.

Problemen met de huid en haren

Syndroom van Cushing zorgt ervoor dat de huid van de hond is dunner – als u duwen elkaar de huid met uw vingers, kan het zijn dat zij erkennen doorschijnende aderen en donkere delen. Droge, schilferige huid, ontstekingen en andere huidproblemen kunnen ook optreden met deze ziekte honden.

Een zieke hond heeft doffe vacht die schaars en dun eruit ziet en hij verliest er meer van dan normaal. Vooral op de oren, kan flanken en buik ernstige haaruitval optreden en zelfs kale plekken kunnen ontstaan. Alle symptomen kunnen zowel afzonderlijk als in combinatie met elkaar voorkomen. Zoek op verdenking van de ziekte zo snel mogelijk naar een dierenarts om zekerheid te krijgen over en in staat zijn om uw huisdier zo snel mogelijk te behandelen vertrekken in het ergste geval.