Symptomen van nierfalen bij honden

By | januari 27, 2015

Symptomen van nierfalen bij honden

Naargelang de hond lijdt aan een chronische of acute nierinsufficiëntie, ook de symptomen verschillen. Sommige van de symptomen vaak voorkomen, hieronder vatten we.

Hunde mit Niereninsuffizienz sollten schnell vom Tierarzt behandelt werden – Bild: Shutterstock / costa morera

In beide vormen van nierfalen, is het belangrijk dat u zo spoedig mogelijk na het begin van de symptomen met uw viervoeter een dierenarts te raadplegen. Hoe sneller uw huisdier wordt behandeld, hoe groter de kans is groot dat het snel weer beter voelt. Hoe de ziekte herkennen.

Symptomen van acuut nierfalen

Deze hond ziekte meestal voorafgegaan door zware druk op het lichaam van uw hond. Vergiftiging, hoge koorts of ernstig bloedverlies, bijvoorbeeld, ertoe leiden dat uw huisdier ontwikkeld acuut nierfalen.

Naast de symptomen als gevolg van de oorzaak van de storing meeste hondenbezitters beseffen dat hun hond onrustig en weinig of niets eet. Hij is nauwelijks urine uit, misschien zelfs niet meer, en die lijden aan diarree of braken.

Diagnose van chronische nierinsufficiëntie

De symptomen van chronische nierziekte is meestal sluipend langs komen en te laten zien tot veel als ongeveer tweederde van de nierfunctie alleen slecht. Een zieke hond drinkt veel, eet minder en vermindert het gewicht. Het gedraagt ​​zich rustiger dan normaal, lijkt lusteloos en dof, en zijn huid kan zijn glans verliest.

Een zieke hond vestigt zich meer urine dan normaal en beheert het soms niet nodig om uit te gaan. Braken en constipatie kan in ernstige gevallen kan leiden tot epileptische aanvallen.