Symptomen van leishmaniasis bij honden

By | Styczeń 27, 2015

Symptomen van leishmaniasis bij honden

Elke hond reageert anders op leishmaniasis. Daarom is de symptomen van de infectie variëren sterk. Dit is voornamelijk te wijten aan de lange incubatietijd, omdat het maanden of jaren kan duren voordat de ziekte uitbreekt.

Trägheit und Fieber können Symptome der Leishmaniose beim Hund sein – Bild: Shutterstock / Sergey Nivens

De meeste honden die besmet zijn met leishmaniasis in het buitenland, met name in het zuiden van klimaten. Omdat de symptomen zijn relatief ongebruikelijk, dus je moet overwegen bij het ​​eerste teken dat uw viervoeter in de vakantie kan besmet zijn. Omdat de ziekteverwekker, Leishmania worden verzonden meestal door het leven in de zuidelijke breedtegraden zand of zandvliegen.

Mogelijke symptomen van een besmettelijke ziekte

De mogelijke tekens waar je een leishmaniasis in uw hond kan zien zijn oa lusteloosheid en kreupelheid van het dier. Bovendien, diarree , koorts en kunnen ernstig gewichtsverlies symptomen van de ziekte. De lymfklieren betrokken zoogdieren kunnen opzwellen, en haar maag kunnen bijzonder gevoelig voor pijn in sommige gevallen. Vooral in het gezicht, dus op de brug van de neus, de oordopjes en rond de ogen, kunnen gevoelig zijn voor een zieke hond leishmaniasis huiduitslag zijn. Ook kan haarverlies bij sommige dieren.

Leishmaniasis bij honden: Beter naar de dierenarts

Gewoon omdat de symptomen zo verschillend kan zijn en kan ook wijzen op zeer verschillende ziekten, moet u altijd een arts te raadplegen als u vermoedt dat een ziekte met de infectie in uw hond. Een definitieve diagnose kan alleen de arts door extractie van bloed en weefselmonsters en bewijst daarmee de pathogeen. Een leishmaniasis onbehandeld kan fataal zijn voor de hond – een bezoek aan de dierenarts is dan ook onvermijdelijk. Dit geldt natuurlijk, als de viervoeters in de zuidelijke landen zijn, maar ook een infectie in Duitsland mogelijk. Daarom kun je maar beter geen risico nemen.