Symptomen van heupdysplasie bij honden

By | Styczeń 27, 2015

Symptomen van heupdysplasie bij honden

Hoe en wanneer in een zieke hond de symptomen van heupdysplasie kan worden opgemerkt, zeer verschillend. Verschillende factoren spelen een rol in de ontwikkeling en ernst van de ziekte.

Hunden mit HD fällt das Laufen oft immer schwerer – Bild: Shutterstock / Nikolai Tsvetkov

In heupdysplasie van de heupkop van het dier is gewoon los in de heup, waardoor er een wrijving optreedt en bot en kraakbeen verslijten na verloop van tijd. Hoewel de ziekte meestal aangeboren, de tekens komen meestal niet vanaf het begin. Hoe om het te herkennen.

Heupdysplasie: Variabele ernstige symptomen

Wanneer de symptomen van de ziekte optreden of beginnen te verslechteren, is verschillend en hangt bijvoorbeeld van de behuizing toestand van de hond uit. Zij worden verergerd door slechte voeding en ongunstige stress en ook leeftijd van het dier kan een rol spelen.

Als de betreffende hond nog jong is vaak ingewikkeld, afhankelijk van de ernst van de ziekte, ze zelfs zelf. Gevoelig je moet reageren op symptomen die gebruik maken van de beweeglijkheid van de viervoeter beïnvloeden. Als hij ligt veel en lijkt niet bereid, als ze willen lopen met hem, een overgang is naar de dierenarts net zo veel zin alsof hij kreupel is.

HD bij oudere honden

Eigenaren van oudere honden met HD meestal opmerken meer symptomen. Uw huisdieren zal plotseling niet meer gaan voor een wandeling. Ze bewegen zich onvast op zijn voeten, neem een ​​een ongewone houding met bekken gekanteld en opstaan ​​om ze steeds moeilijker met de tijd. De achterste ledematen spieren kunnen afnemen en ervoor te zorgen dat de hond wandelen is harder.

Het is belangrijk dat u zo snel mogelijk een dierenarts te raadplegen als de symptomen aanhouden. Bij hem vastgesteld of bevestigd haar vermoedens, en past een behandeling te volgen methode om pijn van uw huisdier zo snel mogelijk, draaglijk te maken.