Symptomen: Hoe tandsteen bij katten vertellen

By | Styczeń 26, 2015

Symptomen: Hoe tandsteen bij katten vertellen

Iedereen die bekend is met de symptomen die tandsteen kan detecteren bij katten vroege en passende maatregelen nemen. Hoe eerder u gaan met uw huis kat naar de dierenarts, hoe groter de kans dat de tanden en kaken van uw kat niet te lijden blijvende schade.

Umso rechtzeitiger man Zahnstein bei Katzen entdeckt, umso besser — Bild: Shutterstock /  Krivitsky Vladimir

Tandsteen bij katten je meestal herkennen als eerste omdat de tanden zijn geelachtig tot bruinachtige verkleuring. Deze symptomen kunnen eerst de tand detecteren bij de overgang van het tandvlees. Soms echter de gehele tand reeds onder de bekleding. Aanvankelijk deze nog relatief zacht afzettingen. Binnen een paar dagen zijn ze te genezen, echter, en mag alleen worden verwijderd door een professionele reiniging door uw dierenarts.

Herkennen tandsteen bij katten op halitose

Hoe meer plaque die zich vormt op de tanden van de hond, hoe waarschijnlijker het is dat slechte adem is een van de kenmerkende symptomen van tandsteen voorkomt bij katten. Degenen die niet regelmatig gecontroleerd de bijter zijn kat, zal de nieuwste vinden wanneer kinderboerderij, dat er iets mis is. Ruikt het zo ongemakkelijk uit de mond, is het nuttig om de oorzaak tot op de bodem te krijgen. Bacteriën, die zich in de geharde tot tandsteen die een onaangename geur, als dit degraderen het niet opgegeten voedsel.

Ontsteking als symptomen van tandsteen

Ten laatste, als je kunt zien dat het tandvlees van uw kamer Tijgers ontstoken is, moet u een ziet dierenarts bezoek om ernstige gevolgen voor de gezondheid te voorkomen. Het ruwe oppervlak van de hals van de tand, het tandvlees toen al zo sterk opgewonden dat het rood is geworden of zelfs iets teruggelopen. Het vaak ook leiden tot bloedingen, en veel pijn katten die besmet zijn de inbeslagneming een.

Handelen in de tijd en vermijd gevolgschade

Herkent u een van de symptomen van tandsteen bij katten, raadpleeg dan een dierenarts. Hoe eerder, hoe beter voor uw kat: Voor tot op dit punt kan de calculus met inbegrip van ontstekingen nog behandelen. Breedte van deze, maar verder uit, ze kunnen het omliggende weefsel te vallen: Is botweefsel wordt aangetast, de tanden kunnen los of breken. In een dergelijke parodontitis ook snel het hele organisme kunnen risico lopen als de bacteriën zich verspreiden via de bloedbaan.