Symptomen: Hoe katten paddenstoel herkennen

By | januari 26, 2015

Symptomen: Hoe katten paddenstoel herkennen

Katten schimmel is onaangenaam en zeer besmettelijk – voor kat en mens. Hoe de symptomen van een besmettelijke ziekte te herkennen, klik hier. Maar wees voorzichtig: fluwelen poten kan de ziekteverwekker dragen op zichzelf, zonder tekenen.

Die Symptome von Katzenpilz zeigen sich vor allem im Fell – Bild: Shutterstock / ZiZ7StockPhotos

Als de katten schimmel reeds uitgebroken, de symptomen zijn heel typerend voor een schimmelziekte: Jeuk is een van de tekenen. Als uw huiskat zo veel krabben overdreven, wat een indicatie is van een infectie met Microsporum canis zou kunnen zijn. Op het punt waar de kat met de schimmel in contact is gekomen, de eerste symptomen.

Katten schimmel: kale plekken in de vacht

Er vormen dan ronde, kale plekken omdat de ziekteverwekker aanval van de haarwortels. Het verlies van het haar in de vacht kan duurzaam zijn zelfs in het ergste geval. De naakte lichamen zijn vaak gespoeld. Geleidelijk aan, ze verruimen van de rest van de vacht harige vriend.

Als u de symptomen opmerkt, moet u haast met uw kat naar de dierenarts. De onaangename schimmel kan worden overgedragen op mensen. De arts kan dan bepalen de verwekker van de ziekte door middel van een huidmonster en de behandeling start.

Symptomen vertonen vaak te laat

De grote moeilijkheid om stenen paddestoel als zodanig, is dat de symptomen vaak te laat. Vooral wanneer een kat het dragen van de ziekteverwekker lange tijd te zijn zonder de ziekte uitbreekt. De huiskat is in feite ook zo zeer besmettelijk – zonder de infectie is al gedaan voor de hand liggende schade.