Symptomen: Hoe artrose bij honden vertellen

By | Styczeń 27, 2015

Symptomen: Hoe artrose bij honden vertellen

De eerder artritis wordt behandeld bij honden, de gunstiger verloop van de ziekte. Ontdek eerste symptomen van gewrichtsslijtage uw favoriete, moet je dus een dierenarts bezoek. Maar welke vorm doet de ziekte?

Arthrose beim Hund: Symptome zeigen sich unter Anderem durch Steifheit der Gelenke — Bild: Shutterstock / Inna Astakhova

Osteoartritis bij honden ontwikkelt zich meestal langzaam over een langere periode. Zelfs als de gezamenlijke degeneratie komt vooral voor bij oudere honden wiens gewrichten slijten door de jaren heen, jonge honden zijn zeker niet immuun voor een ziekte.

Symptomen van osteoartritis bij honden

Als uw hond lijkt een beetje stijf, kreupel of is het moeilijk om op te staan, kunnen de eerste symptomen van artrose zijn. Als gevolg van de veranderingen in de gewrichten verloor uw hond een mobiliteit. Bewegingen die uw hond gemakkelijker kunnen maken, kan aanzienlijk worden beïnvloed door artrose. Dit komt vooral tot uiting in de activiteiten waarbij de gewrichten in het bijzonder worden uitgedaagd, zoals traplopen of springen over obstakels.

Verbindingen kunnen opzwellen

De aangetaste gewrichten kunnen ook gezwollen wat uw favoriete bovendien beperkt zijn beweging. Deze wijzigingen kunnen vaak liggend aan het aangetaste gewricht verlichten en pijn verminderen die gepaard gaat osteoarthritis bij honden. Dit is vooral het geval als uw viervoeter aanvulling onder een gewrichtsontsteking, ook wel artritis lijdt.

Waar komt artrose bij de hond?

Artrose kan in principe nemen alle gewrichten van uw trouwe vriend, dus de symptomen op verschillende plaatsen op het lichaam kan worden waargenomen. Meestal, maar de verbindingen betreft, die worden blootgesteld aan een zware belasting. Deze omvatten de verbindingen van de benen knieën en ellebogen, die het gewicht dragen. De heupgewrichten te hoge drukken weerstaan ​​en derhalve behoren tot de gewrichten waar artritis komt meest in de hond.

Symptomen kunnen door de dierenarts worden onderzocht

Als je merkt dat typische symptomen van artrose bij uw favoriete, moet u ervoor zorgen om een ​​dierenarts te nemen onder de microscoop. Dit kan helpen de juiste behandeling niet alleen verlichten bestaande klachten, maar ook voorschrijven van preventieve maatregelen om tegen een verslechtering van de aandoening.