Symptomen en oorzaken van rabiës bij honden

By | Styczeń 27, 2015

Symptomen en oorzaken van rabiës bij honden

Hondsdolheid is een dodelijke ziekte waarvoor er nog geen remedie. Hoe herken je de symptomen en wat de oorzaken van de ziekte, klik hier.

Aggression und Bissgkeit sind typische Symptome der ersten Phase der Tollwut – Bild: Shutterstock / Victoria Antanova

De hondsdolheid veroorzaakt elk jaar wereldwijd spijt ongeveer 55.000 doden – al sinds 2008 niet meer in Duitsland. De symptomen van de ziekte, moet u in staat om stil te herkennen zo snel mogelijk met uw hond – Sla het kan niet meer waar, want de virusziekte is altijd dodelijk. Maar als je de hondsdolheid snel te identificeren, kunt u uw hond ontdoen zo snel mogelijk uit zijn lijden.

Symptomen van hondsdolheid

Hoewel Duitsland vrij van rabies in een paar jaar wordt beschouwd, kan het geen kwaad om hun ogen open te houden en in staat zijn om de kenmerken van de ziekte te herkennen: Precies wanneer de eerste symptomen verschijnen, is anders. De incubatietijd kan zijn tussen twee en acht weken. Veranderingen in de persoonlijkheid zijn meestal de eerste kenmerken van hondsdolheid. Honden zijn vaak agressief en pittig, veel blaffen zonder duidelijke reden. Verlamming en dysfagie optreden in de latere stadia. Als de dierenarts hondsdolheid heeft geconstateerd dat wordt lulling de beste oplossing om de viervoeters niet hoeft te nodeloos lijden.

Oorzaken: overdracht van virussen

Hondsdolheid wordt veroorzaakt door een virus. De zogenaamde lyssavirus wordt meestal overgebracht door wilde dieren. Vossen, wolven, vleermuizen en andere bosbewoners kunnen honden besmetten met het. De mens kan nu besmet door simpelweg te strelen een besmet dier met de dodelijke ziekte.

Hondsdolheid wordt beschouwd Duitsland uitgeroeid, maar je moet de oorzaken – dat wil zeggen, de overdracht van het virus van wilde dieren niet worden onderschat. De beste manier om uw hond te houden tijdens het spelen in het bos in het oog – een vaccinatie is een relatief veilige bescherming tegen infectie.