Staar bij honden: Wat is het?

By | januari 27, 2015

Staar bij honden: Wat is het?

Cataract is een ziekte die de ogen van de hond bedreigt. Duidelijk zichtbaar is een melkachtige waas in een of beide ogen van honden. Hoe komt het, kun je hier lezen.

Grauer Star beim Hund: Die Augenlinse ist sichtbar getrübt – Bild: Shutterstock / Joy Brown

De honden cataract ziekte is ook bekend als cataract en kan invloed hebben op zowel jong als oud viervoeters. De doorgaans heldere lens van het oog van de hond ziet in deze ziekte plotseling melkachtig uiterlijk en is duidelijk ontroerd.

Gevaar voor de ogen van de hond

Een duidelijke ooglens is cruciaal voor een goed gezichtsvermogen van uw hond. Een gezonde en transparante lens is verantwoordelijk voor het licht aan, zodat die breken op een duidelijk omschreven afbeelding het netwerk ter wereld creëert. Zo veel troebeler de lens is zo, hoe slechter is de visie van de hond. Dit kan leiden zodanig dat hij niets ziet. Voor de ontwikkeling van de ziekte, zijn er vele oorzaken.

Staar: Mogelijke oorzaken

Wanneer een hond veroudering kan dat cataract als een neveneffect van het verouderingsproces plaatsvindt hem. Maar jonge honden, het niet kan voldoen, omdat in het ergste geval de ziekte reeds aangeboren. Sommige rassen zijn meer vatbaar voor oogziekte dan anderen.

Bovendien als gevolg van letsel, ontsteking, vergiftiging of ziekten zoals cataract diabetes voorkomen. Maakt niet uit wat het wordt geactiveerd door: U kunt, maar hoeft niet te beïnvloeden beide ogen en kan sterker zijn dan het andere oog.