Snel en verwijder voorzichtig teken op honden

By | Styczeń 27, 2015

Snel en verwijder voorzichtig teken op honden

Vanaf het voorjaar van teken van het plezier van het lopen door het bos buit. Vooral in het hoge gras en kreupelhout op de loer weinig beesten dat uw hond aan te vallen en kan de ziekte overbrengen. Het is daarom belangrijk als voorzorgsmaatregel tegen teken per kraag of spot-on producten. In het geval dat uw hond brengt nog steeds zulke parasieten, zijn hier tips over hoe om het voorzichtig verwijderen.

Zecken am Hund: Schnell und sorgfältig entfernen – Foto: Shutterstock /  cynoclub

Teken op honden: Swift actie nodig

Als de teek seizoen begint weer in het voorjaar, moet u uw hond zorgvuldig te scannen na elke wandeling door bos en weilanden aan de kleine mijten dieren. Omdat de parasieten die vooral op de loer liggen in warme en vochtige huid, ernstige ziekten, zoals de ziekte van Lyme of TBE (tick-Meningoenziphalitis) kan overbrengen. Daarom moet de kleine dieren onmiddellijk worden verwijderd, bij voorkeur voordat zij hebben gezogen. Dan kunnen ze gemakkelijk worden verzameld, zelfs zonder steun van de vacht.

Verwijder teken met een tang, haken of een pincet: Hoe verder te gaan

De teek heeft al gezogen, dan heb je de hulp nodig hebben van een pincet, vink verwijderen van het apparaat of de haken worden verwijderd. Zorg ervoor dat je dicht op de huid van de hond en de kop van de teek om ze zo volledig mogelijk te verwijderen te starten. Blijft het hoofd van de huid van uw huisdier, kan een ontsteking veroorzaken. Kijk ook uit dat je niet het lichaam van parasieten knijpen. Anders bestaat de mogelijkheid dat de teek en dus gevaarlijke pathogenen in de bloedbaan van de hond loopt.

Als u het verwijderen van de teek niet vertrouwt of het getroffen deel van het lichaam is al rood worden of gezwollen, kijk dan absoluut naar de dierenarts. Wacht niet op de teek druppels vanzelf. In het algemeen, hoe eerder u teken op uw hond te ontdekken en te verwijderen hoe lager het risico van overdracht van ziekten.