Slakken bedreigen Honden: Aandacht, worminfecties

By | januari 27, 2015

Slakken bedreigen Honden: Aandacht, worminfecties

Schroeven kunnen niet alleen hinderlijk in de tuin zorg, maar ook gevaarlijk voor onze honden. U kunt hart en longen wormen zenden op de hond, en niet alleen wanneer de viervoeters ze eet.

Gefahr für Hunde durch Schnecken: Sie können Würmer übertragen — Bild. Shutterstock / eAlisa

In een recente studie toonde Britse bioloog onlangs dat lange afstanden voor slakken ondanks trage tempo binnen een zeer korte perioden te dekken. Dit kan onze honden gevaarlijk zijn, omdat de weekdieren bij het crawlen van een pad dat de verspreiding van gevaarlijke honden parasieten gunsten.

Slakken als drager van hart en longen wormen bij honden

De parasiet kan de worm worden overgedragen aan honden, genaamd Angiostrongylus vasorum of Franse hartworm. Slakken dienen voor de wormen als tussengastheer. Eet de viervoetige beestje of een besmette apparaat met hun slijm in contact, het kan dus besmet met wormen.

Acute verspreiding van hart-worm wordt momenteel waargenomen in Engeland. Maar zelfs in Duitsland steeds meer gevallen van honden die besmet zijn met hartworm gerapporteerd. Omdat de parasiet in het ergste geval kan fataal zijn voor de hond, is voorzichtigheid nu bekend. Er zijn verschillende maatregelen.

Zo kunt u uw hond te beschermen

Zodat de wormen geen kans met uw favoriete, is het belangrijk regelmatig toegang tot een ontwormen te behandelen de parasieten te doden of hun larven. Uw dierenarts kan u adviseren over de beste manier om de frequentie van toepassing en de noodzaak van speciale voorzorgsmaatregelen als je woont in gebieden waar hartworm is bijzonder wijdverbreid.

Deze omvatten gebieden die momenteel voornamelijk in het zuidwesten van Duitsland. Vermijd in zwaar besmette gebieden ook dat uw hond gras, andere planten of zelfs slak eet. Het moet niet lekken op de grond. Zoek onverklaarde longsymptomen naast een dierenarts zo spoedig mogelijk.