Seniliteit bij katten: euthanasie?

By | januari 26, 2015

Seniliteit bij katten: euthanasie?

Sommige gezond en liefdevol onderhouden fluwelen poten bereiken van een rijpe leeftijd van 20 jaar. Maar wanneer komt de ouderdom merkbaar bij katten die ontstaat voor sommige eigenaren, de prangende vraag: Lijdt mijn favoriet en zou het niet beter zijn om hem in te laten slapen?

Schwere Entscheidung: Wann sollte man eine alterschwache Katze einschläfern? – Bild: Shutterstock / VICUSCHKA

Wanneer ouderdom worden in katten die onze geliefde huiskat rustig in slaap in zijn nadagen, dan kunnen we met een huilende en een lachende ogen nemen Abeschied: Deep Sorry voor het grote verlies, maar tevreden over het leven einde zonder de gezondheid lijden. Maar niet elke kat is gebracht geluk. Ouderdom vaak gepaard met lichamelijke beperkingen die ons het leven van een kat als een verwend verschijnen, van waaruit we willen de viervoetige vrienden te bevrijden door middel van euthanasie.

Symptomen van seniliteit bij katten

Maar het is ons ooit om deze beslissing te nemen? Seniliteit bij katten kunnen zich uiten op verschillende manieren. Het huisdier is traag, retraites en de voorkeur knuffelen in plaats van Tobe eenheden. Er moet echter een lichte zwakheid zijn serieus geen huisdiereigenaren overwegen om zijn katachtige vriend euthanaseren. Zolang symptomen zoals slechtziendheid, slechthorendheid, beetje mank of problemen met het gewicht van een waardige kat het leven te vergemakkelijken, hebben wij de plicht om alles voor onze viervoeters senioren doen.

Euthanasie bij het lijden te groot is

Indien echter, ziekten van de organen, zoals problemen met de nieren of de maag of artritis of tumoren die bijna ondraaglijke pijn, die ook een dierenarts niet te krijgen, dan niemand zou weigeren categorisch zijn kat inslapen. Natuurlijk kan geen algemene uitspraak worden genomen wanneer de geïnduceerd met de spuit afscheid is noodzakelijk.

Gaat over een dier dat zijn leven een groter lijden dan een bezadigde Schmusekater toch heeft besteed aan het verkennen van de wereld wakker ergens sterk en zeker beperkt in zijn beweging kan de seniliteit bij katten betekenen. Een goede dierenarts is beschikbaar om u met geduld en begrip in een adviserende rol. Als en wanneer u wilt uw huisdier te redden blijft uiteindelijk uw beslissing.