Schuurtje bij katten: Mogelijke oorzaken

By | januari 26, 2015

Schuurtje bij katten: Mogelijke oorzaken

Loods bij katten kan verschillende oorzaken, die moet worden onderzocht door een veearts in elk geval. Zelfs als veel triggers zijn onschuldig, het is waar, namelijk de Samtpfote zo snel mogelijk om een mooie, gezonde vacht jurk om te helpen.

Ein gesundes Katzenfell ist dicht, glänzend und schuppenfrei – Bild: Shutterstock / Evgenyi

In principe moeten alle veranderingen in de huid en vacht van de kat serieus worden genomen, omdat de vacht, zegt veel over de gezondheid en het welzijn van onze nette huiskat. Hoe kan verklaren katten geven dat een verandering in dieet of een verandering van de binnenomgeving moet plaatsvinden bijvoorbeeld.

Voorkomende oorzaken van roos bij katten

Als u ontdekt schuur bij overigens gezonde en glanzende vacht van uw kat die een heel eenvoudige reden namelijk kunnen hebben, dat uw huisdier is alleen de verandering van de vacht en op dit moment in het bijzonder gewezen op de stofwisseling wat tijd nodig heeft om weer te stabiliseren. In dit geval is het probleem tijdelijk. Een andere mogelijke oorzaak zou de huid uitdrogen. Een voor de hand dat, bijvoorbeeld in de winter, wanneer veel wordt verwarmd en de lucht droog is – de verwarming lucht maakt de kamer tijgers maak dan precies de manier waarop ons mensen, en shows, bijvoorbeeld door roos in de vacht.

Een andere mogelijke oorzaak is de verkeerde voedsel. Kattenvoer met slechte kwaliteit kan leiden tot een gebrek aan voedingsstoffen in de kat, en weer tot metabolische problemen. Voedselintolerantie of voedselallergie zijn ook een veel voorkomende oorzaak van roos bij katten en andere huidproblemen.

Ziekten en parasieten als oorzaken

Een schimmelinfectie bij katten wordt vaak geassocieerd met schilferige huid en gewoonlijk uitgevoerd kale plekken in de huid vergezeld door fragmentarisch haarverlies, jeuk en doffe vacht. Waarschuwing: schimmelinfectie van de huid bij katten is zeer besmettelijk, afhankelijk van het type soms mensen.

Een veel voorkomende en zeer onaangename oorzaak van roos bij katten is een parasitaire besmetting door vlooien of mijten. Chronische huidaandoeningen, allergieën en metabolische ziekten zoals diabetes bij katten ook van de dierenarts noodzakelijkerwijs uitgesloten.