Schimmelinfectie van de huid bij katten: Symptomen van de ziekte

By | januari 26, 2015

Schimmelinfectie van de huid bij katten: Symptomen van de ziekte

Schimmelinfectie van de huid bij katten komt vooral voor bij jonge of verzwakte dieren en maakt plezier van diverse externe symptomen voelden dat we graag hieronder toelichten.

Hautpilz bricht meist nur bei jungen und kränklichen Katzen aus – Bild: Shutterstock / wavebreakmedia

Schimmel huid bij katten kan zich manifesteren door verschillende veranderingen in de huidstructuur, huid en nagels, omdat de schimmel tast de huid en haren van de kat sterk. Een indicatie van de schimmel zou kunnen zijn dat je plotseling ronde kale plekken in de vacht te ontdekken uw kat.

Jeuk en haaruitval: schimmelinfectie van de huid bij katten

Wanneer de schimmel begint te verspreiden, is heel anders. Veel katteneigenaren ontdekken de eerste tekenen echter in het kopgebied van de kat bijvoorbeeld op de oren. De circulaire haaruitval bloot erythemateuze, vaak schilferende huid die kan worden omgeven door een ontstoken rand.

Ziet meer in het algemeen de kattenbont niet meer zo gezond en glanzend als anders: Het is saai, schilferige en bij het poetsen van de kat verliest veel meer haar dan normaal Vette huid en vacht games kunnen net lijkt erg droog .. De dieren krassen constant en kunnen ontstekingen van de huid en nagels.

Verdacht schimmelinfectie van de huid: Moet ik naar de dierenarts?

Als uw kat bont plotselinge veranderingen, moet u dit altijd contact op met een dierenarts. Huid schimmel is zeer besmettelijk, zelfs voor mensen en ook ongemakkelijk voor de kat. Ook moet worden verduidelijkt waarom het immuunsysteem van uw bureau Tijgers is zo zwak dat de schimmel zelfs zou kunnen optreden.

Bovendien, de dierenarts om de symptomen van de huid schimmel waaruit een parasitaire besmetting en bepalen geschikte behandeling om het gevoel beter uw huisdier zo snel mogelijk helpen onderscheiden.