Risico’s en gevaren van de vorming van haarballen bij katten

By | januari 26, 2015

Risico’s en gevaren van de vorming van haarballen bij katten

Vorming van haarballen bij katten is heel natuurlijk – hoewel ze risico’s en gevaren die kunnen helpen te voorkomen dan katteneigenaren door middel van verschillende maatregelen kunnen inhouden. Het wordt gevaarlijk namelijk wanneer de kat onnatuurlijke krijgt veel bont en haarballen kan niet op natuurlijke wijze worden geëlimineerd.

Risiken bei der Haarballenbildung werden von verschiedenen Faktoren bedingt — Bild: Shutterstock / DreamBig

Als een kat ingeslikt bont, het ontwikkelt zich na verloop van tijd in het interieur een haarbal. Het is zeer belangrijk dat deze weer uitgeschakeld na een tijdje, omdat de vacht niet worden verteerd door het. Blijven de puffballs in de maag van de kat, kunnen ze op de lange termijn leiden tot problemen met de spijsvertering en veroorzaken intestinale obstructie. Sommige katten zijn vooral gevoelig voor dergelijke risico’s.

Deze factoren risico’s die samenhangen met de vorming van haarballen

Als een gezonde kattenbont verliest de normale omvang, hoeven hun eigenaars zich geen zorgen over hun gezondheid. Belangrijk het is voor zwaar vergieten langharen in het afstoten of bij dieren die al zijn verliezen door gebrek aan voedingsstoffen of een stofwisselingsziekte veel bont.

Zelfs zieke katten, gekooide tijger met eczeem of parasieten kan aanleiding geven tot overmatige haaruitval. Jeukt hun vacht, ze zich te verzorgen regelmatig en neem zoveel langer ingeslikt haren. De oorzaken voor de huid probleem zou moeten worden onderzocht in elk geval zo slecht door een dierenarts, als de noodzakelijke behandeling opties.

Risico’s voor binnen katten

Indoor katten zijn meer vatbaar voor problemen die worden veroorzaakt door de vorming van haarballen dan buitenkatten. Ten eerste door gebrek aan lichaamsbeweging en obesitas, anderzijds, als je er geen kattengras beschikbaar, deze moeten ze de haarballen gemakkelijker uitbraken.

Met voldoende zorgeenheden met de borstel, kat gras , Malzpaste of voedingssupplement mogelijke risico’s van de vorming van haarballen, maar moet zoveel mogelijk worden opgenomen. Zelfs met een speciale kattenvoer of de dierenarts voorgeschreven medicijnen kunnen katten natuurlijke uitzetting van ingeslikte haren makkelijker.