Reuma bij katten: Symptomen

By | Styczeń 26, 2015

Reuma bij katten: Symptomen

Reuma bij katten is zeer pijnlijk voor de poes. De symptomen zijn vergelijkbaar met de mens. Omdat katten maar niet zozeer om de aandacht te vestigen op de pijn, is speciale aandacht nodig.

 

Ein schwacher Bewegungsdrang ist eines der typischen Symptome bei Katzenrheuma – Bild: Sergey Nivens

Reuma bij katten is een ontsteking van de gewrichten. Extern, het is niet zichtbaar door symptomen – dus kunt u uw kat dat ze pijn te vertellen. Om reumatoïde artritis te beseffen dat je nodig hebt om uw Stubentiger kijken zo.

Symptomen: onwil om te bewegen en kreunt

Als de gewrichten ontstoken zijn, de fluwelen poot pijn doet natuurlijk elke beweging. Een typische symptomen van reuma bij katten is de onwil om de viervoeters te verplaatsen. Ze bewegen langzaam algemeen, vaak de uitgang fungeert stijver. Ook routes en loungen – anders zo typisch bij katten – is zeldzaam. Stubentiger die anders gelukkig en veel springen, doen de meeste zeldzaam, als ze last hebben van artritis.

Het is typisch dat de kreupelheid en beweging moeilijkheden vooral sterk als de kat is net rusten of opstaan.

Ernstige pijn: reuma bij katten

Al deze symptomen worden veroorzaakt door veel pijn geleden door de kat met een reumatische ziekte. Sommige Stubentiger uiten zich met gekreun en nog veel miauwen. Maar dit verschilt van kat tot kat. Als uw hond is over het algemeen communiceert veel met u, is het natuurlijk moeilijk om onderscheid te maken of het miauwen is nu vanwege de pijn. In ernstige gevallen, katten weigeren ook het eten of drinken. Als u één of meer van de typische erkenning functies voor uw kat vriend, het is het beste om direct haar naar de dierenarts , zodat hij met de behandeling kan beginnen.