Pica bij katten: Oorzaken en symptomen

By | Styczeń 26, 2015

Pica bij katten: Oorzaken en symptomen

De pica bij katten veroorzaakt de honden eten niet alleen haar kattenvoer, maar ook onverteerbaar zoals kleding, tapijt of kunststof. De eetstoornis kan levensgevaarlijke gevolgen hebben. Wat zijn de symptomen en wat is de oorzaak?

Pica-Syndrom: Wenn Katzen alles fressen – Bild: Shutterstock / fantom_rd

Als uw kat vriend alles eet gewoon, spreekt men van pica bij katten. De naam van de eetstoornis die optreedt bij de mens, is afgeleid van het Latijnse woord voor ekster (pica), waarvan bekend is dat een groot aantal items te verzamelen. De symptomen zijn niet te vergeten: katten eten dingen die ze niet kunnen verteren. Ze knabbelen op tapijten of kleding en slikken plastic of andere voorwerpen.

Siam en Birma vaak beïnvloed

Hierdoor kunnen er verstopping komen zelfs levensbedreigende darmobstructie. Vooral vaak uit pica bij katten zijn de oosterse rassen zoals de Siamese kat en de Birmaanse kat .

Pica bij katten: Veroorzaakt onduidelijk

Wat zijn de oorzaken eetstoornis is nog niet duidelijk. Sommige deskundigen wijzen erop dat de Pica is een compulsieve stoornis bij katten wordt geërfd. Herken de symptomen bij uw kat, kunt u proberen uit te vinden of de ouders van uw hond had hetzelfde probleem. Een andere mogelijke oorzaak zou kunnen zijn fysieke tekort symptomen die de kat die plastic of kleding zijn precies de voeding die het nodig heeft suggereren.

Katten psyche een belangrijke rol speelt

Naast de fysieke oorzaak van de psyche speelt waarschijnlijk de belangrijkste rol, echter. De pica bij katten komt vooral voor bij dieren met gedragsproblemen. Stress: de redenen voor de eetstoornis kan net zo gevarieerd zijn verveling , eenzaamheid, en te weinig aandacht van meester of meesteres. Om dit te compenseren, wat poes eet dan plastic en andere items.

Misschien is de oorzaak van pica bij katten is ook in het geven van borstvoeding. Katzen abrupt worden gestaakt, eventueel zuigen en slikken reflex blijven. Bovendien, deze dieren naar een vervanging voor de geur van haar moeder. Als een vervanging van kledingstukken of voorwerpen komen in kwestie, de geur van het zweet van hun nieuwe Herrchens. Hoe de Pica therapie kan, afhankelijk van de oorzaak.