Perzisch: Zijn er typische ziekten?

By | januari 26, 2015

Perzisch: Zijn er typische ziekten?

Ziekten kunnen vangen elke Stubentiger keer, met inbegrip van de Perzische kat. Zijn er gezondheidsrisico’s die dit ras betreffen vaak?

Achten Sie bei der Auswahl Ihrer Perserkatze auf eine artgerechte Zucht – Bild: Shutterstock / Eugene Sergeev

Voor katten ziekten en mogelijk uitsluiten, de Pers als elke andere kat moet altijd goed gekoesterde. Een welzijn en gezonde voeding is één van hoe regelmatige bezoeken aan de dierenarts , waar ze zullen worden gecontroleerd en gevaccineerd en ontwormd wanneer dat nodig is en vlooien.

Helaas zijn er ook gezondheidsproblemen tegen die je kunt doen heel weinig met preventie. Deze omvatten bijvoorbeeld die welke erfelijk of veroorzaakt door overmatige kweken zijn.

Gezondheidsproblemen in verband met gefokt Kenmerken

Helaas, er zijn nog steeds Perzische kat Fokkers die zijn minder bezorgd over de gezondheid van hun huiskat en meer op een extreme uiterlijk. Typisch is de plaat zeer korte neus, hetgeen leidt tot de Samtpfote gezondheidsproblemen. Perzen met deze functie extreme valt in het ergste geval een leven ademen moeilijk en inbeslagneming. Ze hebben last van waterige ogen en ontsteking van het gezicht en moeten vaak worden behandeld door een dierenarts.

Zorg er dus bij het kiezen van uw fokker, zorg ervoor dat uw toekomstige huisdier en hun familieleden worden gefokt met ofwel te kort, depressief acteren neuzen en grote ogen, noch onnatuurlijke proporties, als een te korte lichaamsbouw.

Renale cysten en aangeboren doofheid

Een ander probleem dat helaas kan optreden erfde in dit ras is de “polycysteuze nierziekte” korte “PCD” waarin de katten last van niercysten, wat kan leiden tot nierfalen op oudere leeftijd. Deze ziekte komt in andere rassen zoals de Britse korthaar vooraan. Dus niet met katten gefokt, zij erven, is het zinvol om getest fokdieren vroeg op te krijgen.

Het is ook mogelijk dat de witte dieren worden doof geboren.