Pas op voor giftige planten voor katten

By | Styczeń 26, 2015

Pas op voor giftige planten voor katten

Pas op voor planten die giftig zijn voor katten. Gevaren op de loer liggen, zowel in het huis en in de tuin. Neem ook eens een kijkje op onze lijst met giftige planten voor katten , die u een kort overzicht van de meest voorkomende giftige planten geeft.

Katzen mögen Pflanzen - doch Vorsicht bei giftigen Gewächsen - Bild: Shutterstock / DragoNika

Is niet altijd duidelijk bij de aanschaf van een nieuwe Pflanzefür tuin of appartement, of het is een niet-giftige plant is de mate van giftigheid varieert sterk in planten. Als de kat terwijl het verslinden van een plant slecht, kunnen andere giftige stoffen of giftig in grote hoeveelheden een ernstige bedreiging voor lijf en leven van katachtige vriend te zijn – vooral als de vergiftiging niet wordt herkend en als zodanig behandeld.

Vergiftiging door planten bij katten

Katten zijn intolerant sommige stoffen abkönnen mensen gemakkelijk. Daarom moet je voorzichtig zijn gewoon in een huishouden met huisdieren dat ze geen toegang hebben tot giftige planten hebben. Cruciaal voor de mate van vergiftiging is ook hoe de kat de stof opgenomen. Heeft de plant gegeten, likte haar of stof geabsorbeerd door de huid?

Om ook giftige plantaardige producten die kunnen vergiftiging bij katten veroorzaken, is een van de tea tree olie. Katten ook graag stilstaand water bloemen drinken. Het kan worden gevonden door de afbraak van bloemen giftige stoffen – laat uw kat dus nooit meer drinken. Wanneer uw planten of bloemen, moet u ook gebruik maken van geen blad glans agenten of ongediertebestrijding spray. Dit kan ook leiden tot vergiftiging uw favoriet.

Raadpleeg dierenarts: Wanneer achterdocht

Symptomen van vergiftiging zijn braken en diarree, speekselvloed Verhoogde, bevingen, rusteloosheid, tumbling, verlamming, bijzonder dicht of verwijde pupillen of sterke opwinding. Ga voor een vermoedelijke vergiftiging met uw favoriete onmiddellijk naar een dierenarts.