Panleukopenie bij katten: behandeling en de prognose

By | Styczeń 26, 2015

Panleukopenie bij katten: behandeling en de prognose

Panleukopenie bij katten moet noodzakelijkerwijs worden behandeld door de dierenarts, omdat de ziekte is zeer gevaarlijk. Behandeling en prognose gunstiger als de ziekte vroeg wordt gedetecteerd.

Gefährlich Katzenseuche: Die Behandlung und Prognose übernimmt der Tierarzt — Bild: Shutterstock / Serdar Tibet

Duidelijk diagnosticeren panleukopenie in katten, dierenarts op verdenking van de ziekte op basis van bloed en ontlasting onderzocht of de dodelijke ziekte daadwerkelijk aanwezig. Een van Panleukopenie (Feline panleukopenie) zieke kat heeft de veroorzaker van parvovirus en een sterke daling van de witte bloedcellen.

Panleukopenie bij katten: Hoe werkt de behandeling van

Voor de behandeling van katachtige panleukopenia bij katten is het in de eerste plaats aan de stabilisatie van de meest ernstig verzwakte en lijden aan uitdroging dier. De dierenarts zal hem een ​​zoutoplossing infusie geven en glucose en verlichting van de symptomen van een remedie voor misselijkheid.

In ernstige gevallen zal de dierenarts proberen te helpen door middel van een bloedtransfusie. Antibiotica voorkomen verdere gevaarlijke bacteriën verzwakken het lichaam van het dier. Het is ook bedoeld om de afweer van het dier weer te versterken.

Prognose van een ziekte met katachtige panleukopenia

Als vroeg ontdekt en bracht het dier naar een dierenarts snel de ziekte, de prognose is gunstig. Het probleem is dat er vaak katten geïnfecteerd met ernstige ziekte. Is haar moeder niet zijn ingeënt, kunnen zij besmet vóór de geboorte met de ziekte geworden. Je maakt de kattenziekte bijzonder moeilijk te maken en vaak eindigt fataal.

De oudere en sterker zodat het dier, hoe gunstiger de prognose. Weerstaat de kitten de eerste vijf dagen na het begin van de ziekte, de kans is groot dat het volledig is hersteld. Zo is het niet eens gekomen om een ​​vaccinatie tegen katachtige panleukopenia wordt sterk aanbevolen.